A bőrünk szépségének támogatása liposzómákkal

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk; mindenki egészséges és gyönyörű bőrre vágyik. A szép és ápolt bőr nem csupán fiatalabbá vagy vonzóbbá varázsol minket, hanem az önbizalmunkat is nagyban erősíti. Ám a ragyogó bőr titka nem csupán a külső arcápolásban rejlik, elengedhetetlen, hogy belülről is tápláljuk a testünket védelmező szövetet. Bár a genetika erősen befolyásolja, hogy milyen bőrbetegségekre vagyunk hajlamosak, milyen korán és mennyire leszünk ráncosak, vagy éppen pattanásosak, mégis sokat tehetünk a bőrünk egészségéért némi odafigyeléssel. A helyes táplálkozás, az elegendő folyadékbevitel és a kiegyensúlyozott életmód egyaránt segít bennünket az áhított bőr eléréséhez. Cikkünkben bemutatjuk a liposzómás vitaminok szerepét a bőr táplálása, regenerációja és védelme szempontjából.

Liposzómás vitamin a bőröd egészségéért

 

Tartalomjegyzék

A bőrünk elsődleges funkciója a külső hatásoktól való védelem, ugyanakkor a kor előrehaladtával más és más típusú törődést igényelhet. A legtöbben életük során az aknét, pattanásokat, ráncokat, dehidratációt és a rugalmasság elvesztését tapasztalják a bőrükkel kapcsolatban.

Az arcápolás fontossága: Váljon rutinná!

Minden ember más a bőrtípussal rendelkezik, így a megfelelő arcápolási rutin kialakításához először ezt szükséges meghatározni. Léteznek zsíros, száraz és kombinált bőrtípusok, melyeket bőrgyógyász vagy kozmetikus könnyen el tud különíteni, ebben akár segítséget is kérhetünk a szakembertől. Miután kiválasztottuk a számunkra megfelelő termékeket, elengedhetetlen, hogy minden napot a tisztítás-tonizálás-hidratálás együttesével kezdjünk. Ne feledkezzünk meg a fényvédő használatról sem, ezzel ugyanis hozzájárulhatunk ahhoz, hogy bőrünk a káros UV-sugárzás ellenére is egészséges maradjon. Reggeli rutinunkat érdemes este is megismételni azzal a különbséggel, hogy ilyenkor éjszakai hidratálót használjunk. Nőként minden esetben figyeljünk rá, hogy a nap végén a megfelelő lemosóval távolítsuk el sminkünket, enélkül ugyanis bőrünk nem tud pihenni az éjszaka során. Célszerű továbbá hetente pár alkalommal hámlasztót is használnunk, illetve az esetleges bőrproblémák esetén azok kezelésére alkalmas szérumot. Az érett bőr speciális törődést igényel, de ugyanúgy fontos a napi hidratálókrém és a fényvédelem a 40 év feletti korosztály számára is. Továbbá a ráncok ellen érdemes lehet retinoid tartalmú készítményeket bevetni!

Annak ellenére, hogy bőrünk kezelése nem egyszerű feladat, a kellő odafigyeléssel hamar látványos eredményeket érhetünk el.

Ám valamit semmiképp sem felejtsünk el: A bőr szépsége nem a rákent vegyszerektől függ, hanem sokkal inkább a belső egészségünk jele. Ezért érdemes figyelmet fordítanunk bőrünk belső táplálására.

Bőrápolási tippek minden korosztály számára

  • Naponta legalább 2 liter folyadékot (csapvizet, szénsavmentes ásványvizet, teát) fogyassz el, hogy fenntarthasd a bőröd hidratáltságát! 
  • Találd meg a hozzád illő mozgásformát, és eddz rendszeresen, hogy javítsd a véráramlást és a bőr egészségét!
  • Kerüld a dohányzást, mert korai öregedést és ráncokat is okozhat, valamint csökkentsd az alkoholfogyasztás mértékét is!
  • A fűtési szezonban párologtass a lakásban, hogy ne száradjon ki túlságosan a bőröd!
  • Figyelj az emésztésedre: a jó emésztés nélkül nincs tartós egészség és szép bőr!
  • Legyen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, változatos az étrended: érdemes tudatosan a minőségi tápanyagokból készült ételeket választani a gyorséttermi fogások, a nassolás és az üres kalóriák helyett!

A bőr szépsége belülről fakad

A legtöbben tapasztaltuk már, hogy hiába a minőségi, magas színvonalú arcápolás, a legdrágább arckrémek, szérumok, pakolások és hiába a legattraktívabb smink, ha hiányzik az a bizonyos belső ragyogás. Ami kívül, az belül, és ami belül, az kívül, tartja a mondás; az igazsága pedig vitathatatlan. De mi vajon az a belső ragyogás, amit kisugárzásnak is nevezünk, milyen összetevői vannak ennek a megfoghatatlan fogalomnak? A jó hír az, hogy tulajdonképpen nem is olyan megfoghatatlan. Egészen konkrét dolgoktól függhet a belső szépség, ami aztán teljessé, vonzóvá teszi a jól ápolt külső megjelenésünket. Az egészség a kulcsszó; hiszen a szépség és az egészség mindig karöltve jár.

Értékes anyagok bőrünk egészségéért

Hiába a legkiválóbb arckrémek, arcápolók használata, ha belül nem vagyunk rendben, a bőrápolással csak részeredményeket érhetünk el! A kiegyensúlyozott életmód és étkezés, valamint a természetes, minőségi kozmetikumok használata mellett más módszerekkel is támogathatjuk bőrünk szépségét és megfelelő tápanyagellátását. Léteznek olyan értékes vitaminok és hatóanyagok, amelyek hozzájárulhatnak a kívánt eredmények eléréséhez. Mutatjuk is, melyek ezek!

  • Kollagén
  • Köztudott, hogy a kollagén a legismertebb és legnépszerűbb anyag, amelyet a szép bőr elérésére alkalmaznak. A kollagén tartalmú készítmények hidratálhatják és rugalmasabbá varázsolhatják a bőrt, miközben a ráncokat is halványíthatják, az anyagot ezért előszeretettel használják a szépségiparban. A kollagén krémek, szérumok, alapozók, tabletták és kapszulák formájában egyaránt megtalálható a patikákban és a drogériákban. 

    A bőr védelme természetesen

     

  • Halolaj (Omega-3)
  • A kollagén a legelterjedtebb fehérje a szervezetben, és a bőr száraz tömegének 75%-át teszi ki. Tekintve, hogy az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a bőr egészséges működésében, hiányuk negatív hatással lehet a szervezetünkre és a bőrünkre. A szakemberek szerint a hatóanyag jótékony hatást fejt ki az olyan bőrbetegségekre, mint az atópiás dermatitisz, a pikkelysömör, az akne és a bőrfekély, mindemellett az omega-3 a bőrrák ellen is védelmet nyújthat. Egyes kutatások szerint a halolaj javíthatja a bőr tényleges megjelenését és segítséget nyújthat a pattanások tisztításában. Érdemes sok halat fogyasztani vagy halolajban gazdag étrend-kiegészítőt szedni!

  • C-vitamin
  • Mivel a C-vitamin elengedhetetlen a kollagén termeléshez és védelmet nyújt az UV-sugárzással szemben, így szükséges a bőr egészségének fenntartásához. A C-vitamin segíthet megőrizni bőrünk üdeségét és szépségét. Egyes kutatási eredmények alátámasztják, hogy a C-vitamin kollagénnel és cinkkel együtt szedve javíthatja a bőr megjelenését, beleértve a ráncokat és a szárazságot. 

  • Zöld tea
  • A zöld teát gyakorta alkalmazzák a pattanásos bőr kezelésére. A zöld teás borogatás képes összehúzni a pórusokat és csökkenteni a bőr zsírosságát. Redukálja a hormonok aktivitását a bőrben, a gyulladást gyakorlatilag megszünteti, miközben méregtelenít. A kutatók azt is felfedezték, hogy a zöld tea megoldást nyújthat a pikkelysömörre és a korpásodásra is.

  • Áfonya
  • Az áfonya sok antioxidánst tartalmaz, amely ellensúlyozza a bőrt károsító szabad gyököket. Rendszeres fogyasztásával a bőr fiatalabbnak látszódhat. A fekete áfonya A-, B- és C-vitamint, valamint értékes ásványi anyagokat, magnéziumot, foszfort, mangánt, rezet és káliumot is tartalmaz. Ezek hatékonyan semlegesíthetik a szabadgyököket, melyek a fő okozói a bőr megereszkedésének és ráncosodásának. Az áfonya segítheti a sebgyógyulást és enyhítheti a bőrirritációból eredő kellemetlen érzést.

  • Probiotikumok
  • A probiotikumokat általában a bélrendszer támogatására ajánlják, ami nagyon fontos az egészséges bőr szempontjából is. A probiotikumot tartalmazó étrend-kiegészítők segíthetnek az egészséges bélbaktériumok egyensúlyának helyreállításában, valamint támogathatják az olyan betegségek kezelését, mint a dermatitisz. 

    A liposzómás technológia

    A liposzómás kapszulázási technológia legnagyobb előnye, hogy a vitaminokat úgynevezett liposzómákba zárjuk, így biztosítjuk azt, hogy a lehető legkisebb legyen az értékes anyagok bomlás miatti vesztesége a szervezetben. A célsejthez való eljutáskor a liposzóma összekapcsolódik a sejtmembránnal így közel 100% a biohasznosulás. A technológia segítségével nagymértékben csökkenthető az egyéb szervek, mint például a máj terhelése is.

    Liposzómás vitamin a bőr védelméért

    Az L801 Skin day egy olyan bioaktív liposzómás étrend-kiegészítő elősegíti a bőr és az egész test regenerálódását. Mivel bőrünk nap mint nap számtalan romboló hatásnak van kitéve, kiemelten fontos, hogy hatékonyan óvjuk meg. Elengedhetetlen, hogy bőrünk gondozása a mindennapjaink részét képezze. Termékünk a benne található 16 féle gyógynövény kivonata segítségével erősítheti és fejlesztheti a bőrsejtek tápanyagellátását, valamint fokozhatja a régi és beteg bőrsejtek regenerációs képességét. Próbáld ki a piacon egyedüli kapszulás liposzómás vitamint, amely a bőr védelmére lett kifejlesztve! Ragyogj újból, hiszen a szép és egészséges bőr már nem álom többé! 

    Blága Tünde magyar szépségkirálynő is kipróbálta a termékünket, nagy elégedettséggel!

    Blága Tünde skinday vélemény

    Alkalmazását a következő esetekben ajánljuk:

    • A bőrsejtekre ható negatív környezeti hatások esetén, mint például nem megfelelő ételek, cigarettázás, alkoholfogyasztás, egyéb méreganyagok.
    • A bőr, haj és körmök regenerációja céljából. A készítmény kisimíthatja a ráncokat és világosíthatja a pigmentfoltokat.
    • Méregtelenítés céljából: Segíthet megtisztítani a vesét, a májat, gyomrot és bélrendszert a méreganyagoktól.
    • Sportos életforma esetén, mivel erősíti az izomzatot, izomszalagokat és ízületeket.

    Összetevők:

    • L-glutamin 
    • Liposzomális L-cisztein
    • Liposzomális L-glutation 
    • Liposzomális C-vitamin 
    • Liposzomális zöld tea kivonat 
    • Liposzomális heszperidin grépfrút-kivonatból 
    • Glicin 
    • Szőlőmag-kivonat 
    • Liposzomális szilimarin máriatövis-kivonatból
    • Liposzomális B3-vitamin 
    • Liposzomális kurkumin kurkuma-kivonatból 
    • Cink-citrát 
    • Feketebors-kivonat
    • Liposzomális E-vitamin
    • Liposzomális B5-vitamin 
    • Liposzomális D3-vitamin 

    Az értékes vitaminok és gyógynövények, - mint az L-glutamin, a C-vitamin vagy a zöld tea kivonat, - mind elősegítik a bőr regenerálódási folyamatait.

    Szép és egészséges bőr

    Liposzómás női szépség csomag

    A női szépség válogatásunk 3 olyan liposzómás étrend-kiegészítőt tartalmaz, amelyek értékes vitaminokkal és gyógynövényekkel járulnak hozzá a női egészség fenntartásához. A L801 Skin Day 16 gyógynövény kivonatát tartalmazó liposzómás étrend-kiegészítő mellett két másik készítményt választottunk női csomagunkba.

    Az O252 Life Factor, a 13 különböző vitamint tartalmazó komplex liposzómás étrend-kiegészítő, amely Omega 3-mal, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal segíti az immunrendszer működését, valamint az általános egészségi állapotot. A készítményt különösen érdemes alkalmazni a terhesség idején, hiszen az A-, B-, C-, D- és E-vitamin, a cink, a magnézium és a vas egyaránt pozitívan hatnak a baba és a mama egészségére.

    Glutathione 50 liposzómás vitamin gyulladáscsökkentő, sejtvédő hatású és a szervezet védelmét támogatja. Érdemes a méregtelenítés és a krónikus betegségek prevenciója céljából szedni. Összetevője, az L-glutation javítja az immunrendszer működését, védi az idegrendszert, fokozza a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. További hatásai közé tartozik, hogy felgyorsíthatja a betegségekből való felgyógyulást, és növelheti a szervezet energiaszintjét, a vitalitást.

    A természet legféltettebb kincsei, a vitaminok és a modern technológia együtt teszik nagyszerűvé a Supreme Pharmatech kapszuláit. Szervezetünk egészségének alapvető védelmezőit válogattuk össze immunerősítő készítményeinkbe. A természetes hatóanyagok és a vitaminok kedvelői is megtalálják a kedvükre való kapszulát.


    Válaszd Te is az allergénmentes, vegán, újrahasznosított csomagolásban elérhető liposzómás technológia innovatív megoldása mellett! Rendelj még ma a Supreme Pharmatech-től!



    Források:


    https://atache.com/en/liposomal-vitamin-c-dermocosmetics/

    https://www.informed.hu/dieta/egeszseges_taplalkozas/az-egeszseges-taplalkozas-es-a-szep-bor-osszefuggese-244555.html

    https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/supplements-for-better-skin#collagen

    https://medinatural.hu/a-szep-bor-is-belulrol-fakad

    Vissza a blogba