Az L-glutation hatása az emberi szervezetre

Ahogy egyre idősödünk, a szervezetünk teljesítőképessége fokozatosan gyengülésnek indul. Elkezdjük felhasználni a tartalékainkat, csökkenhet az immunrendszer ereje, előfordulhatnak krónikus betegségek. Bár a folyamat természetes, tudatos táplálkozással és egészséges életmóddal lelassíthatjuk. A vitaminpótlás abban segíthet, hogy minél tovább el tudd kerülni a gyógyszerek rendszeres szedését, javítsd szervezeted ellenálló képességét, illetve növeld egészséges éveidnek számát. Cikkünkben elhoztuk az liposzómás vitaminok, különösképpen az L-glutation pozitív öregedésgátló hatásait és a természetes egészségmegőrzés módszereit!

Testünk egészségének segítése

Egészségesnek maradni: vitaminok és ásványi anyagok

Tartalomjegyzék

A vitaminok olyan fontos tápanyagok, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára, mivel számos alapvető anyagcsere folyamatot támogatnak. A vitaminok segítenek az immunrendszerünknek, hogy megfelelően működjön, elősegítik a sejtek és szövetek megújulását, hozzájárulnak az egészséges csontok, bőr és haj fenntartásához, valamint szerepet játszanak az idegrendszer megfelelő működésében is. Az embereknek azonban nem mindig sikerül megfelelő mennyiségű vitamint bevinniük az étrendjük révén, ezért a vitaminhiányos állapotok megelőzése érdekében fontos lehet a vitaminpótlás táplálékkiegészítők formájában.

A 13 alapvető vitaminnak (az A-, C-, D-, E-, K- és B-vitaminoknak), mind más feladataik vannak a testünk épségben tartása szempontjából.

A vitaminok mellett más fontos elemekre is szükségünk van, ezek az úgynevezett ásványi anyagok. Ide tartozik például a kalcium, a magnézium vagy a kálium. Ezeket az anyagokat a megfelelő táplálkozással, vagy étrend-kiegészítőkkel tudjuk biztosítani a szervezetünk számára.

Az antioxidánsok

Az ásványok és a vitaminok azonban nem egyedül felelősek annak a hihetetlenül bonyolult szerkezetnek a működéséért, amit a testünknek hívunk. Talán már hallottad az “antioxidáns” vagy “antioxidánsok” kifejezést. Azonban mik is ezek pontosan, illetve mit csinálnak?

Az antioxidánsok olyan vegyületcsoportok, amelyek többféle anyagot foglalnak magukban, ideértve a vitaminokat, ásványi anyagokat, karotinoidokat, polifenolokat és enzimeket. Ezek az anyagok segítenek megvédeni a sejteket a káros oxidatív stressztől, amelyet a szabadgyökök okoznak. Számos antioxidáns megtalálható a zöldségekben és gyümölcsökben, és ezek felelősek az élelmiszerek jellegzetes színéért is. Ezért fontos, hogy egészséges étrendet tartsunk, amely tartalmazza ezeket az antioxidánsokban gazdag élelmiszereket, hogy megvédjük testünket a káros hatásoktól és egészségesek maradjunk.

Az antioxidánsok szerepe az egészségben

Az antioxidánsok megismeréséhez egy kicsit távolabbról kell kezdenünk, egészen az atomoktól. Talán még rémlik az iskolából, hogy az atomok három részből állnak: proton, neutron és elektron. Az atomok egyesülve molekulákat alkotnak, ezek pedig sejteket. A testünk összes szerve ezekből a sejtekből áll. Az elektronok negatív töltésű részecskék, és az egyik legfontosabb tulajdonságuk, hogy párban kell létezniük. A testünk működése közben azonban bizonyos folyamatok hatására (például anyagcsere), egyes elektronok elveszítik a párjukat. A korábban stabil molekula, így úgy nevezett szabad gyökké alakul.

Ezek a szabad gyökök ezután semmi mással nem foglalkoznak, csupán azzal, hogy újból párt találjanak maguknak. Talán elsőre ijesztően hangzik, azonban ne ijedjünk meg, ez egy teljesen természetes folyamat, ezek a képződmények az immunrendszer helyes működésében is fontos szerepet játszanak. Nem szabad, hogy túlságosan elszaporodjanak; itt jönnek képbe az antioxidánsok. Az antioxidánsok ellátják a szabadgyököket a hiányzó elektronnal, anélkül, hogy ők maguk is instabillá válnának.

A glutation szerepe az egészségben

A glutation egy ilyen antioxidáns, amelyet a sejtek termelnek, normális esetben elegendő mennyiségben. Azonban bizonyos tényezők csökkenthetik a glutation termelést. Ide tartozik például a nem megfelelő táplálkozás, a környezetből a szervezetünkbe kerülő méreganyagok, vagy a stressz miatti csökkenés. Viszont a kor előrehaladtával is csökken a természetes termelés. Erre nincs ráhatásunk, azonban hatékonyan pótolhatjuk: a glutation étrend-kiegészítőkkel is bejuttatható a szervezetbe.

A glutation két formája

A glutation két formában fordul elő. Az egyik a redukált glutation (GSH), másnéven L-glutation. Ebben a formájában javítja az oxidatív károsodosáokat, majd oxidálás után GSSG-vé alakul.

Az oxidált glutation (GSSG) a glutation inaktív formája. Ez állapot azonban nem végleges, a glutation-reduktáz néven ismert enzim képes visszaalakítani GSH, tehát az aktív formába.

Antioxidánsok pótlása

A glutation szint mesterséges pótlása

Ha úgy érzed, vagy az orvosod javasolja, hogy a tested glutation termelését külső módon kell segítened, akkor háromféle lehetőséged is van erre. Az első a hagyományos, orális étrend-kiegészítők, a második a liposzómás vitaminok, a harmadik pedig a glutation intravénás pótlása.

  • A hagyományos forma: A jól ismert, szájon át bevehető kapszulák alkalmazása egyszerű, illetve olcsó megoldás. Azonban ezeknek a biohasznosulása rendkívül alacsony.
  • A liposzómás glutation: Hasonló a hagyományos megoldáshoz, hisz szintén szájon át adagolható. Lágy gél, folyékony és kapszulás formában is elérhető. Nevét onnan kapta, hogy a hatóanyagot liposzómaként is ismert vezikulákba zárva szállítja, ezzel jelentősen nagyobb biohasznosulást ér el hagyományos társánál. 
  • Intravénás glutation: Injekcióval közvetlenül a véráramba is juttatható a glutation. Ez a közvetlen alkalmazás egyik leghatékonyabb módja, azonban elég körülményes, mert heti 2-3 alkalommal is be kell ülni kezelésre, akár alkalmanként egy órára. Ráadásul elég drága megoldás a másik két társához viszonyítva.

A fenti három példából a legjobb ár/érték arányt a kapszulás liposzómás megoldás biztosítja. A hatóanyag bejuttatása egyszerű és kényelmes. A hasznosulás mértéke jelentősen magasabb hagyományos társainál. Az ára pedig alig magasabb, illetve messze elmarad az intravénás kezelés anyagi terhétől.

A liposzómás vitaminok előnyei a hagyományos társaikkal szemben

A liposzómás vitaminok pozitív hatásairól egyre többet hallunk. Azonban mik is azok a liposzómás vitaminok? Mik az eltérések? Milyen előnyökkel rendelkeznek?

Számos idegen szó és bonyolultnak tűnő kifejezés kötődik a liposzómás készítményekhez, a működési elvük azonban elég egyszerű. A liposzóma egy pici, gömb alakú molekula, amelynek a belsejébe egy apró vizcseppet zárnak. Ebben belül van maga a hatóanyag, amit kívülről egy olyan természetes burok véd, ami csak közvetlenül ott engedi a jótékony anyag felszívódását, ahol a hatását is kifejti. Ennek köszönhetően sokkal hatékonyabbak, hiszen az idő előtti felszívódás elkerülésével jóval magasabb a hasznosulásuk.

Az előállítás laboratóriumi körülmények között történik. Az eljárással már a ‘70-es évek óta kísérleteznek, ma már hatékonyan elő tudják állítani ezeket a készítményeket.

A 100%-os biohasznosulás legnagyobb előnye, hogy csökkenthetjük a dózist, ami kényelmesebbé és egyszerűbbé teszi a technológiával előállított étrend-kiegészítők fogyasztását. Egy másik nagy előnye az eljárásnak, hogy csökkenti egyéb szerveink terhelését, amik a hagyományos vitaminok feldolgozásában részt vesznek. Ezzel pedig a mellékhatások kockázatai is jóval alacsonyabbak.

Próbáld ki az egyedüli kapszulás liposzómás vitamint a piacon, amely segít a krónikus betegségek elleni védekezésben!

Liposzómás L-glutation

A liposzómás Glutathione étrend-kiegészítő termék gyulladáscsökkentő hatású. Alkalmazása ajánlott az öregedéssel járó krónikus betegségek elleni védekezés esetén. A készítmény magas koncentrációban, közvetlenül a célterületen szívódik fel; védi a sejtek, szövetek épségét. Fontos szerepet tölt be az immunrendszer helyes működésében, védi az idegrendszert, illetve a környezeti toxinok kártékony hatásait is mérsékli. Ahogy pedig már fentebb leírtuk, ez előállítási technológiának köszönhetően, az egyik legalkalmasabb módja a glutation pótlására.

Egészségmegőrzés hatékonyan

A liposzómás Glutathione szedése a következő esetekben javasolt:

  • Az immunrendszer optimális működéséért, a hatékony gyulladáscsökkentés elősegítéséért.
  • Különböző fertőzések elleni védekezésben.
  • Rosszindulatú folyamatok prevenciójában.
  • A máj méregtelenítő folyamatainak elősegítésében.
  • Az idegrendszer támogatásában.
  • Főbb szív- és érrendszeri betegségek esetén, mint a magas vérnyomás.
  • Tüdőbetegségek esetén.

Milyen előnyei vannak a liposzómás L-glutationnak?

Általánosságban tehát a testünk egészségének, épségének megóvásában jut szerephez, de milyen konkrét előnyei vannak a glutation szedésének?

Az oxidatív stressz csökkentésével számos módon járulhatunk hozzá az egészségünkhöz. A testünk glutation termelése a kor előrehaladtával természetes módon csökken, ezért a pótlása mindenképpen ajánlott.

A kockázatok és mellékhatások előfordulása ritka. Várandós kismamák esetében nem ajánlott a glutation szedése, mert a terhesség alatt az oxidatív stressz fontos szerepet játszik a placenta fejlődésében. Viszont szoptató kismamáknál előnyös lehet, mert az anyatejből származó glutation hasznos az újszülött számára.

További vitaminok az egészség megőrzéséért

Az L-glutation mellett számos liposzómás készítmény segítheti az egészség megőrzését. A baktövis egy Kínában népszerű gyógynövény, amelyet a test ellenálló képességének fejlesztésére használnak. Emellett enyhíti a krónikus fáradtságot, hatékonyan veszi fel a harcot a különböző fertőzésekkel, allergiákkal.

A liposzómás Astragalus készítmény magas koncentrációban tartalmaz baktövist, ennek köszönhetően támogatja a szervezet természetes védekezőképességét, továbbá antioxidánsként segítheti a sejtek szabad gyökökkel szembeni védelmét, ezzel energiát és életerőt biztosítva a testednek! Szedése ajánlott vírusos megbetegedések esetén, illetve a magas vérnyomás ellen is hatékony.


Válaszd Te is az allergénmentes, vegán, újrahasznosított csomagolásban elérhető liposzómás technológia innovatív megoldásait! Rendelj még ma a Supreme Pharmatech-től!


Források:


https://hu.intelligentlabs.org/liposzomas-glutation-utmutato/ 

https://www.nia.nih.gov/health/vitamins-and-minerals-older-adults#thiamin 

https://www.healthline.com/health/glutathione-benefits#side-effects-and-risks 

Vissza a blogba