Fogyás tippek: Lendülj formába a liposzómákkal!

Az új év kezdetével sokan valamilyen pozitív változást szeretnének beiktatni az életükbe. Van, aki egy új hobbit vagy képességet tervez elsajátítani, van, aki egy régi, rossz szokást kíván elhagyni, és van, aki az életmódját akarja gyökeresen megváltoztatni. A kalóriadús, bejgliben gazdag karácsonyi időszak után a leggyakrabban a felesleges kilóktól szeretnénk megszabadulni, jól érezni magunkat a bőrünkben, egészségesebben élni, felkészülve a meleg hónapokra, vagyis a “bikini-szezonra”. Ám a formába kerülés olykor nem megy olyan könnyen és egyszerűen. 

Fogyás támogatása liposzómákkal
Gyors és látványos fogyásra vágysz? Sokféle diétát kipróbáltál már, mégsem sikerült elérni a kívánt eredményt? Jojó-effektussal küzdesz? Nem tudod, mitévő legyél a súlyvesztés érdekében? Úgy érzed, mindent betartasz, mégsem olvadnak le a kilók? Cikkünkben utánajárunk a leghatékonyabb fogyási tippeknek és bemutatjuk a liposzómás vitaminok és gyógynövények szerepét a súlycsökkentésben, valamint az általános egészségi állapot, vitalitás fenntartásában!

Miért hízunk el?

A testsúlynövekedésnek számos kiváltó oka lehet; a helytelen táplálkozástól kezdve a genetikáig bezárólag, a sikeres súlyvesztésnek pedig megannyi összetevője van.  Az emberek általában akkor híznak, amikor több kalóriát fogyasztanak el annál, mint amennyit a szervezetük fel tud használni. De súlygyarapodást eredményezhet a stresszes életmód, a kevés alvás, az öregedés vagy a menopauza is.

Ha fogyni szeretnénk, a helyes, kiegyensúlyozott étrenden kívül fontos az elfogyasztott táplálék mennyisége, minősége a tápanyagok felszívódásának gyorsasága és a fizikai aktivitás is. A jó hír az, hogy az étvágy csökkentésben, a gyors felszívódásban és az állóképesség növelésében segítségedre lehetnek a különböző vitaminok és gyógynövények, melyek liposzómás alkalmazását ajánljuk.

Fontos azonban megemlíteni, hogy bizonyos esetekben a hízás és a fogyási nehézségek mögött egészségügyi problémák is állhatnak, ezért elengedhetetlen, hogy konzultáljunk orvosunkkal a teendőkről, esetleges kivizsgálásáról.

Mi is az a liposzóma?

A liposzóma tulajdonképpen egy mesterségesen, laboratóriumi körülmények között előállított burok, amely a különböző vitaminok és ásványi anyagok sejtekhez való elszállítására szolgál. Ez a gömb alakú foszfolipid molekula megvédi a benne elhelyezett hatóanyagokat attól, hogy a célba érés előtt felszívódjanak a szervezetben. A foszfolipidek a sejtmembrán alkotóelemei, amelyek jelentős szerepet játszanak sejtek működésében, hiszen ezek látják el az egészséges funkcionáláshoz szükséges tápanyagok szállításának feladatát. Bár a liposzómák a természetben leggyakrabban az anyatejben fordulnak elő, napjainkban egyre több vitamin előállításához alkalmazzák a foszfolipid molekulát. A liposzómás technológia ahhoz járul hozzá, hogy a szervezetbe több értékes vitamin jusson el, melyek hatékonyabban szívódnak fel és jobban hasznosulnak.

A liposzómás vitaminok előnyei

A liposzómás technológia lényege, hogy az eljárás során 20-30 nm átmérőjű, gömbszerű rendszerek jönnek létre. A folyamat alatt a különböző vitaminokat a liposzómákba zárják, minimalizálva a bomlás miatti veszteséget a szervezetbe jutás során. Mivel a burok akadályozza idő előtti felszívódást, így megvédi a benne lévő értékes anyagokat és több vitamin jut a szervezetbe. Míg az átlagos vitaminok csak egy része szívódik fel a szervezetben, a liposzómás technológia nagyobb biohasznosulást tesz lehetővé. Azáltal, hogy a készítmény szinte teljes egészében felszívódik, kevesebb lesz a szervezetben nem hasznosuló anyag, így az egyéb szervek terhelése is megszűnik. Továbbá a liposzómás vitaminok segítségével ugyanazokat a szervezetre gyakorolt pozitív hatások sokkal kisebb dózissal is elérhetők.

Milyen vitaminok segíthetnek a fogyásban?

A különböző vitaminok számos területen fejtenek ki kedvező hatásokat az egészségedre nézve, és vannak olyanok, amelyek kifejezetten segítik a fogyókúrát. A súlycsökkentéshez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrend és aktív életmód, de emellett egyes vitaminok fogyasztására érdemes külön odafigyelni. Lássuk, hogy melyek is ezek!

  • B-vitaminok
  • Mivel a B-vitamin felel a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok lebontásáért a szervezetben, így pótlásának jelentős szerepe van a diéta során. A B-vitaminok serkentik az anyagcsere működését. Számos élelmiszerben megtalálhatóak, többek között a tejben, a babban, a lencsében, a tojásban, a sovány húsokban és a teljes kiőrlésű gabonában. 

  • C-vitamin
  • Köztudott, hogy a C-vitamin az egyik legfontosabb vitaminunk, melyre nagy szükségünk van immunrendszerünk optimális működése érdekében. Antioxidáns hatása mellett szedése a vitaminpótlás miatt is lényeges. Ne feledkezzünk meg róla, hogy a vitaminhiány fáradtságérzetet kelthet, amely hátráltathatja a sikeres fogyókúrát. A természetes C-vitamin források közé tartoznak a friss gyümölcsök és zöldségek, valamint a csipkebogyó is. 
    vitaminok fogyás

  • D-vitamin
  • A D-vitamin nem csak szervezetünk működéséhez fontos, a csontrendszer felépítésében és magatartásában is szerepet játszik. Mivel a hormonszerű anyag napsugárzással jut a szervezetünkbe, pótlása a téli időszakban különösen fontos. D-vitamint emellett olyan élelmiszerekkel is juttathatunk a szervezetünkbe, mint a csukamájolaj, a szardínia, a tonhal, a lazac, a tojássárgája vagy a dúsított tej és joghurt.

  • A-vitamin
  • Mindamellett, hogy az A-vitamin segíti az anyagcsere folyamatokat, a szem és az immunrendszer egészséges működéséhez is pozitívan járul hozzá. Nem utolsó sorban az A-vitamint a szép és feszes bőr titkaként is emlegetik. Szervezetünk A-vitamin bevitelét növelhetjük máj, vaj és sajt fogyásával, elővitaminját, a béta-karotint pedig az olyan sárga növényekkel tudjuk pótolni, mint a sütőtök, a sárgarépa és a sárgabarack.  

  • Króm
  • Bár a króm nem sorolható a vitaminok közé, pótlásáról nem szabad megfeledkezni a fogyókúra során. Tekintve, hogy az anyag jelentős szerepet játszik a szénhidrát és a cukoranyagcserében, szabályozza a vércukorszintet és stabilizálja az energiaháztartást, szedése elengedhetetlen a diétában. A króm természetes forrásaihoz a máj, a spenót, a hüvelyesek és a teljes értékű gabonák tartoznak. 

  • Vas
  • A vas jelentősen megkönnyítheti a súlyvesztés folyamatát. Az anyag ugyanis segít az oxigén sejtekhez való eljuttatásában, beleértve az izmokat is, ezáltal hozzájárul a zsírégetéshez. Szervezetünk vasraktárait növelhetjük az olyan élelmiszerek fogyasztásával, mint a sovány húsok, a spenót, a bab és a kagyló. 

  • Magnézium
  • A magnézium az az ásványi anyag, amelyre szüksége van szervezetünknek a megfelelő energiatermeléshez. Ezenfelül további olyan szervezetben lejátszódó folyamatokban is szerepet játszik, mint a vércukorszint és a vérnyomás szabályozása, a csontok erősségének megtartása és az idegrendszer zavartalan működése. A legjobb természetes magnézium források közé a dióféléket, a magvakat és a hüvelyeseket sorolhatjuk. 

    Tuti tippek a sikeres fogyókúrához

    Bizonyára mindenki találkozott már az interneten vagy a Tv-ben olyan diétás ötletekkel és “csoda módszerekkel”, amelyek azonnali az súlyvesztést és az áhított álomalakot ígérik.

    Előfordulhat, hogy egyes módszerekkel viszonylag hamar búcsút inthetünk némi feleslegnek, ám komoly hátulütőkkel is találkozhatunk; a kilók ugyanis sok esetben hamar visszaszaladnak. A tápanyaghiányt eredményező diéták során a szervezet éhezik és kimerül, miközben az immunrendszer gyengül. Bár ezen diétás étrend az első hetekben a szénhidrát-, és sómegvonással súlycsökkenést eredményezhet, a testzsír mennyisége megmarad és a kilók a normál étrendre való visszatéréssel hamar visszaugranak. Ezt nevezzük jojó-effektusnak. Ahhoz, hogy fogyókúránk hosszútávon is sikeres legyen, meg kell fogadnunk bizonyos tippeket. 

  • A megfelelő étrend
  • A megfelelő étrend beiktatása a mindennapjainkba nem fogyókúra, hanem életmódváltás. Fontos, hogy elkerüljük az olyan egyszerű szénhidráttartalmú élelmiszereket, mint a liszt és a cukor. A zsíros, olajos ételek sem férnek bele a diétába, így ezeket is el mellőznünk kell. Fogyasszunk minél több zöldséget és rostdúsabb szénhidrátforrásokat. A brokkoli, a karfiol vagy az uborka például kiváló választás köretnek az ebédhez, hiszen ezek alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek. 

  • A mozgás
  • A sikeres fogyókúra elengedhetetlen része a mozgás, az edzés ugyanis serkenti az anyagcserét, gyorsítja a zsírégetést és elősegíti az energia felhasználását. Ebből kifolyólag a testmozgás hozzájárul, hogy egy nap több kalóriát adjunk le, mint amennyit elfogyasztunk, ezzel beindul a súlyvesztés folyamata. A kardió és a súlyzós edzések egyaránt javasoltak a diéta során, hiszen míg az előbbi a felesleges zsírpárnák eltüntetését segíti, az utóbbival az izmokat építhetjük, egy szép, formás külsőt eredményezve.

  • Az elhatározás
  • Állíthatjuk, hogy a gyors és hatékony fogyás legfontosabb része az elhatározás. Ahhoz ugyanis, hogy elérjük a kívánt eredményeket, szigorúan be kell tartanunk minden előírást. Figyeljünk továbbá a megfelelő folyadékbevitelre és a táplálék kiegészítésre is. Az étrend és az edzésterv elkészítését érdemes lehet szakemberre bízni, a szabályok követése viszont kizárólag rajtunk múlik.

    A fogyás elősegítése

    Liposzómás vitamin a fogyás támogatásáért

    A Supreme Pharmatech által forgalmazott liposzómás vitamin tökéletes segítség lesz a fogyókúra során. Az E663 Weight Factor egy olyan liposzómás táplálék-kiegészítő, amely fejleszti az anyagcserét és elnyújtja a jóllakottság érzését. Termékünk étvágycsökkentő hatásának köszönhetően jelentősen megkönnyíti a diétás étrend betartását, fizikai állóképesség növelő tulajdonsága pedig hozzájárul a testedzés eredményességéhez. Nem utolsó sorban a készítmény elősegítheti az optimális mikloflóra egyensúlyt az emésztőrendszerben, így pozitív hatását az emésztésre is kifejti. 

    A termékünk teljes egészében természetes összetevőkből áll, melyben 10 féle gyógynövény értékes kivonata gyakorol jótékony hatást a szervezetre. Nézzük is, mik ezek:

    • Vízihídőr: A vízihídőr egy mocsári növény, melynek általában kerti változatait használják fel. A belőle készült kivonat természetesen vízhajtó hatású tulajdonságainak köszönhetően serkenti az anyagcserét.
    • Galangal: Bár a galangal kinézetre leginkább a gyömbérhez hasonlít, hatása a kurkumára emlékeztet, a gyógyászatban az agy épségének megőrzésére alkalmazzák. 
    • Gyermekláncfű: A gyermekláncfű értékes gyógynövényként ismert, a belőle készült kivonatot gyulladásgátló, antioxidáns, reumaellenes, antihiperglikémiás és májvédő hatása végett hasznosítják a gyógyászatban.
    • Baktövis: A baktövis egy gyógyító felhasználású céllal termesztett gyógynövény, amely pozitív hatást fejt ki a test ellenálló képességére, a megfázás-, és vírusos megbetegedések ellen, valamint a menstruációs panaszokra. 
    • Zöld tea: A zöld tea értékes hatóanyagai koleszterinszint csökkentő hatásukkal segítenek a fogyásban, mindemellett az érvédő tulajdonságuk is régóta ismert. 
    • Heszperidin: A heszperidin egy növényi eredetű gyulladáscsökkentő, amely értágító és antioxidáns hatóanyagainak köszönheti nagy népszerűségét. Gyakran alkalmazzák krónikus vénás elégtelenség esetén, érelmeszesedés ellen, illetve vérnyomáscsökkentésre is. 
    • Fekete bors: A fekete borsot az ételek ízesítésén kívül a gyógyászati célokra is előszeretettel alkalmazzák. Legfontosabb hatóanyaga a piperin, ugyanis melegítő, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatása végett kedvelt gyógymód.
    • Kurkumin: Mivel a kurkumin zsírban oldódik jól, így zsírt tartalmazó ételek fogyasztásával egyidejűleg célszerű bevenni. Az anyag antioxidáns hatással rendelkezik, emellett gátolja az omega-6 zsírsavakből képződő gyulladáskeltő prosztaglandinok, leukotriének és tromboxán termelődését is. 
    • Kvercetin: A kvercetin egy természetben széleskörűen előforduló anyag, amelyet ételek, italok és étrend-kiegészítők előállítására használnak fel. A por hatásos lehet a gyulladás és energiavesztés elleni küzdelemben, valamint az általános egészségügyi állapot fenntartásában is. 
    • Rezveratrol: A rezveratrol a növények immunválaszként termelt vegyülete, mely a fertőzésektől védi őket. A gyógyászatban a vércukorszint csökkentésére is használják. 

    Válaszd Te is az allergénmentes, vegán, újrahasznosított csomagolásban elérhető liposzómás vitamint! Rendelj még ma, és indulj el a sikeres fogyás útján a Supreme Pharmatech segítségével! 



    Források:

    https://biotechusa.hu/vitaminok-szerepe-a-fogyasban/

    https://biotechusa.hu/4-tipp-gyors-fogyashoz-a-strandszezonra/

    https://www.healthline.com/health/food-nutrition/vitamins-to-boost-metabolism#overview

    Vissza a blogba