Fókuszban a női egészség és egyensúly

Elengedhetetlen, hogy nőként odafigyeljünk és óvjuk az egészségünket, nem csak magunk miatt, hanem a családunk, a párunk vagy majdani gyermekünk érdekében is. Hiába tudjuk jól, hogy az egészség a legnagyobb érték, mégis rendszerint akkor fordulunk orvoshoz, ha már baj van. A rendszeres szűrések mellett érdemes a kiegyensúlyozott táplálkozásra és életmódra is hangsúlyt fektetni, így elkerülhetőek vagy kezelhetőek a nőgyógyászati panaszok. Cikkünkben elhoztuk a leggyakoribb női betegségeket, ezek tüneteit és megelőzési módjait. Bemutatjuk a liposzómás vitaminok és gyógynövények szerepét a női hormonegyensúly fenntartásában.

Női vitamin

 

Tartalomjegyzék

A természet nem úgy alkotta meg a női szervezetet, hogy az  betegségektől és kellemetlen tünetektől szenvedve éljen. Ám, ha az egyensúly valamilyen ok folytán mégis felborul, mielőbbi segítségre és hatékony, célzott megoldásra van szükség. 

A leggyakoribb nőgyógyászati betegségek és tüneteik

A legtöbbször vérzési rendellenességekkel, felfázással, folyással, hasi görcsökkel, esetleg a fájdalmas együttlét és a családtervezési gondok miatt keressük fel a nőgyógyászt. A szakemberek azt tanácsolják, hogy az esedékes szűrővizsgálatra panaszmentesen is mindenképpen menjünk el, hogy ne legyen probléma a későbbiekben sem.

A nők jellemzően figyelik és ismerik testük működését; a havi ciklusukat, hogy mikorra várható a következő vérzésük és az milyen tünetekkel jár. Erről érdemes menzesznaplót is vezetni.  Ha úgy tapasztaljuk, hogy a rendszer felborult, a menstruáció eltér a megszokottól, az mielőbbi kivizsgálást igényel. Rendellenességet például az jelezhet, ha kimarad egy-két alkalom vagy köztes vérzés is jelentkezik, ha elhúzódik, vagyis nem marad abba 10 nap után, vagy ha túlságosan bőséges, darabos a menstruációs vérzés. Az  intenzívebb görcsök, rosszullétek is figyelmeztető jelek lehetnek. Gyakori, hogy az egyes súlyos elváltozásoknak, mint a daganatoknak is a vérzészavar az első tünete.

A nőgyógyászati daganatokról

Nőgyógyászati daganatok kialakulhatnak a női nemi szervek bármelyikén; mint a hüvely, a méhnyak, a méh, a petevezetékek és a petefészkek. A leggyakrabban a méhnyakon fordulnak elő. Nem ritka, hogy ilyenkor HPV fertőzés van a daganatos elváltozás hátterében. Mivel ezek sokáig tünetmentesek is lehetnek, a kezdeti szakaszban csupán a rákszűrés fedezheti fel a bajt. A későbbiekben egyes daganatokra vérzészavar, szexuális együttlét után jelentkező, úgynevezett kontaktvérzés, vagy a hüvelyváladék jellegének, mennyiségének, színének, szagának megváltozása, esetleg a hasi görcsök, fájdalmak hívhatják fel a figyelmet. Előrehaladottabb állapotban a beteg indokolatlan fogyása, gyengesége, haspuffadás illetve hasvizenyő kialakulása, ürítési szokásainak változása utalhat daganat jelenlétére. A rendszeres nőgyógyászati vizsgálat és szűrés fontosságát növeli, hogy minél korábbi stádiumban sikerül felfedezni az esetleges daganatot, annál eredményesebb a kezelése.

A szűrések fontossága

A nőgyógyászati rákszűrés a panaszmentes állapot mellett is egy egyszerűen elvégezhető vizsgálatot biztosít, mely során kiszűrhető és megelőzhető egy komolyabb betegség.

A  szűrés alkalmával minden olyan szerv megvizsgálásra kerül, melyet a női nemi szervek közé sorolunk, és amelyekben daganat alakulhat ki. Tehát a legtöbb esetben a méhnyak, méhtest, petefészek és az emlő vizsgálatára is kiterjed a komplex szűrővizsgálat.

Rendkívül fontos a méhnyakrák szűrése, ugyanis ebben a megbetegedésben minden évben nők tízezrei veszítik életüket a világon. Viszont ha időben felismerjük, csaknem 100%-os túlélési eséllyel gyógyítható a betegség. Panasz- és tünetmentesség esetén is évente 1 rákszűrést javasolt elvégezni.

Liposzómás vitamin nőknek

A lelki egészségünk és jóllétünk

Mi az a lelki egészség és miért van rá szükségünk? A jó életminőséghez nem csupán a tárgyak és a létbiztonságot adó anyagiak megszerzése tartozik, hanem a kiegyensúlyozott, harmonikus lelki egészség is. Közhelynek hangozhat, de valóban így van; a testünk nem lehet egészséges, ha a lélek nincs megfelelő állapotban. A mai rohanó, felgyorsult világban ritkán van lehetőségünk egy kicsit lelassítani és magunkra figyelni, pedig különösen jót tenne időnként a lelki, mentális egészségünknek. Ha feszültek, idegesek, szorongóak vagy fáradtak vagyunk, nem fogunk tudni helytállni sem a munkánkban, a társas, szociális kapcsolatainkban.

A kutatások szerint a világon több mint 120 millió ember küzd depressziós panaszokkal. Magyarország különösen érintett a problémában, egyes vizsgálatok kimutatták, hogy hazánkban minden 5. ember jelenleg is depressziós. Mindenkinek a saját döntése és személyes felelőssége az, hogy hogyan és mennyit foglalkozik a mentális állapotával. Ne feledjük, hogy a legtöbbünknek a napi rutin feladatok, a munka elvégzésén és a problémák megoldásán túl szükségünk van a stressz levezetésére. Erre szerencsére számtalan lehetőségünk van: sport, meditáció, relaxálás, tánc, kirándulás, hobbi, kreatív időtöltés. Első lépésként ismerjük el a pozitív tulajdonságainkat, mert ezek azok az erőforrások, amelyekhez krízis esetén is segítségért nyúlhatunk. Ugyanakkor tisztában kell lennünk a gyengeségeinkkel is, mert ha szembenézünk  ezekkel, akkor sokkal könnyebben tudjuk kezelni a konfliktusainkat és az életünk megpróbáltatásait.

Mit szükséges tudnunk a lelki egészségünk támogatásáért?

  • Mi az, ami valódi értéket képvisel a számodra? (család, párkapcsolat, munka, egészség, természet, hobbi, stb)
  • Képes vagy-e ezen értékek mentén kialakítva élni az életedet?
  • Ismered-e eléggé önmagadat, teszel-e valamit azért, hogy jobb életet élhess?
  • Mik a céljaid a jövővel kapcsolatban? Mit szeretnél elérni? (akár hosszú-, akár rövidtávon)

A megvalósításhoz fontos és egyszerű tanácsok:

  • Tiszta, rendezett környezet
  • Megfelelő időbeosztás, egészséges napi rutin
  • Testmozgás, sport
  • Időtöltés a szabadban
  • Stresszt okozó (felesleges) tényezők kiszűrése
  • Kikapcsolódást jelentő tevékenység keresése
  • Kielégítő, minőségi alvás
  • Emberi kapcsolatok ápolása, nyitottság
  • Valahová tartozás érzése
  • Kiegyensúlyozott, változatos étrend
  • Megfelelő vitaminbevitel, szükség esetén ezek pótlása

A női test legfontosabb vitaminjai

Milyen vitaminok és tápanyagok bevitelére figyeljünk a testi-lelki egyensúly fenntartásához? A szakértők azt ajánlják, hogy felnőttként naponta 2 csészényi gyümölcsöt, valamint 2 és fél csészényi mennyiségnek megfelelő zöldséget fogyasszunk el. Ez sokak számára nehezen megoldható, ezért étrend-kiegészítőkkel érdemes pótolni a hiányzó mennyiséget. Kiváló választás, ha a közel 100%-os biohasznosulást nyújtó, liposzómás vitaminok mellett döntunk. Összegyűjtöttük, hogy melyek a legfontosabb vitaminok a női egészség támogatására. Lássuk!

Kalcium, D-vitamin

A női test számára különösen a terhesség során, továbbá a menopauza alatt és után fontos a megfelelő kalciumbevitel, mivel az előbbi esetben megnő a szervezet kalciumigénye a fejlődő magzat miatt, utóbbiban pedig nő a csontritkulásnak a kockázata. Szintén elengedhetetlen összetevő a D-vitamin, melynek hiánya kifejezetten gyakorinak számít a nőknél. Éppúgy mint a kalcium, hozzájárul a csontok egészségéhez és az immunrendszer optimális működéséhez is nagy szükség van rá.

A hideg hónapokban gyakori probléma, hogy a napfény hiánya és a vitaminszegényebb táplálkozás miatt szervezetünk védekezőképessége gyengül, így könnyebben leszünk betegek. Nőként azonban nemcsak a légúti, hanem az igen makacs, vissza-visszatérő intim fertőzésekkel is számolnunk kell.

Magnézium, vas és cink

A magnézium szintén egy létfontosságú vitamin a női szervezet számára, ugyanis támogatja az izmok és idegek megfelelő működését, hozzájárul a csontok egészségéhez, illetve a megfelelő energiatermelődést is támogatja. A vas szintén lényeges, amely a vörös vérsejtek megfelelő mennyiségű termelődéséhez szükséges. A nők esetében különösen a menzesz idején ajánlott az elegendő vaspótlás. A cink az immunrendszer és az anyagcsere folyamatainak megfelelő működésében segít, illetve ahhoz is hozzájárul, hogy a sebek, hegek megfelelően gyógyuljanak.

B12- és B9-vitamin

A nőknek szánt multivitaminokban kiemelt szerepet kap még a B12-vitamin is, mivel hozzájárul a vérsejtek és az idegsejtek egészségéhez. Az E-vitamin pótlása fontos a vegán vagy vegetáriánus életmódot követőknek, mivel ezt leginkább az állati eredetű élelmiszerek tartalmazzák. Kifejezetten jó továbbá, ha a nőknek szánt vitaminkészítmények folátot, vagyis B9-vitamint is tartalmaznak, amely fontos az egészséges sejtnövekedéshez, a vörösvérsejtek termelődéséhez, és a várandósság alatt csökkenti a fejlődési, illetve születési rendellenességek kockázatát is. A kismamáknak éppen ezért elengedhetetlen, nem véletlenül kerül bele minden terhesvitaminba is. Szedését az orvosok már hónapokkal a babatervezés előtt javasolják elkezdeni.

Táplálék-kiegészítő nőknek

Liposzómás vitamin a női egészségért

A D252 Estrodim liposzómás étrend-kiegészítő 12 féle értékes gyógynövény kivonatával pozitív hatást gyakorolhat a női nemi hormonok ösztrogén anyagcseréjére. Alkalmazása kiegészítő kezelésként javasolt az egyes daganatos megbetegedések esetén, mint a jó vagy épp rosszindulatú emlődaganat, endometriózis, méhmióma, humán papillomavírussal (HPV) kapcsolatos daganatok. Használata javíthatja a női nemi hormonok ösztrogén anyagcseréjét.

Összetevők:

A természetes hatóanyagok, mint a brokkoli kivonat, a zöld tea kivonat vagy a fahéj-kivonat mind a női hormonrendszer optimális és egészséges működését segíthetik elő.

  • Liposzómás brokkoli kivonat 
  • Liposzómás zöld tea kivonat 
  • Fahéj-kivonat
  • Galangal-kivonat
  • Édesgyökér-kivonat
  • Liposzómás szilmarin máriatövis-kivonatból
  • Bazsarózsa-kivonat  
  • Cink-citrát 
  • Feketebors-kivonat
  • Liposzómás kurkumin kurkuma-kivonatból
  • Liposzómás kvercetin alma-kivonatból
  • Liposzómás rezveratrol szőlőhéj-kivonatból

Próbáld ki egyedülálló termékünket és éld újra át a nőiesség erejét!

Női szépség csomag: Ragyogj kívül-belül!

A válogatás 3 olyan liposzómás étrend-kiegészítőt tartalmaz, amelyek értékes vitaminokkal és gyógynövényekkel járulnak hozzá a női egészség fenntartásához.

A L801 Skin Day liposzómás készítmény a bőr mindennapi védelméért felel. Ha számodra is fontos a szép, ápolt és egészséges bőr, válaszd a 16 féle gyógynövény kivonatát tartalmazó étrend-kiegészítőt! Az olyan összetevők, mint az L-glutamin, a C-vitamin vagy a zöld tea- és szőlőmag-kivonat segítik a bőröd negatív környezeti hatások elleni védekezését, a régi és beteg bőrsejtek regenerációját, tápanyagellátását.

Skinday liposzómás vitamin

Az O252 Life Factor, a 13 különböző vitamint tartalmazó komplex liposzómás étrend-kiegészítő, amely Omega 3-mal, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal segíti az immunrendszer működését, valamint az általános egészségi állapotot. A készítményt különösen érdemes alkalmazni a terhesség idején, hiszen az A-, B-, C-, D- és E-vitamin, a cink, a magnézium és a vas egyaránt pozitívan hatnak a baba és a mama egészségére.

A Glutathione 50 liposzómás vitamin gyulladáscsökkentő, sejtvédő hatású és a szervezet védelmét támogatja. Érdemes a méregtelenítés és a krónikus betegségek prevenciója céljából szedni. Összetevője, az L-glutation javítja az immunrendszer működését, védi az idegrendszert, fokozza a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben. További hatásai közé tartozik, hogy felgyorsíthatja a betegségekből való felgyógyulást, és növelheti a szervezet energiaszintjét, a vitalitást.

Semmi nem állhat a tündöklésed útjába! Próbáld ki Te is Női szépség csomagunkat és hozd ki magadból a maximumot a Supreme Pharmatech segítségével!


Dönts Te is az allergénmentes, vegán, újrahasznosított csomagolásban elérhető liposzómás technológia innovatív megoldása mellett! Rendelj még ma!



Források:

https://bhc.hu/magunkrol/cikkek/2016/melyek-a-leggyakoribb-nogyogyaszati-betegsegek

https://www.webmd.com/women/ss/slideshow-hormone-imbalance

https://doctortaz.com/how-to-balance-hormones-for-women-fast/

https://www.healthline.com/nutrition/balance-hormones



Vissza a blogba