Hogyan erősítsük az immunrendszerünk működését?

Az immunrendszerünk kulcsfontosságú szerepet tölt be szervezetünk egészséges működésében. Testünk védekezőrendszere egy csodálatos és bonyolult szisztéma: sejtek, szövetek és szervek összessége, amely megfelelő működés esetén megvédi a szervezetünket a fertőzésektől és a betegségektől. Az immunrendszerünk képes megkülönböztetni a test saját sejtjeit a kórokozóktól, nem csupán fel tudja ismerni, hanem meg is tudja semmisíteni az ártalmas betolakodókat. Cikkünkben elhoztuk a legfontosabb tudnivalókat az immunrendszer működéséről, legyengülésének jeleit, erősítésének természetes módjait és a liposzómás vitaminok pozitív hatásait a szervezet ellenálló képességére nézve.

Immunrendszer támogatása

Tartalomjegyzék

Hogyan működik az immunrendszer?

Hogy mennyire összetett egység az immunrendszerünk, jól mutatja, hogy sejtjei képesek egymással kommunikálni és összedolgozni. Testünk védelmi rendszere egyébként a legtöbbször teljesen észrevétlenül folytatja tevékenységét; fel sem tűnik számunkra, ahogy nap mint nap leküzdi azokat a rosszindulatú, hibás struktúrájú sejteket, melyek milliószámra keletkeznek bennünk. A különféle baktériumok, vírusok és gombák elleni küzdelem is teljesen természetes és észrevétlen marad addig, amíg az immunrendszer erősen és hatékonyan tud fellépni. Betegség csak akkor alakul ki, ha az immunrendszer legyengül és megadja magát.

Milyen jelei vannak a legyengült immunrendszernek?

  • Egyre gyakoribb fertőzések
  • Nem számít, hogy vírusos vagy éppen bakteriális fertőzések kínoznak minket, ha gyakran kapunk el ilyeneket, ez az egyik legbiztosabb jele annak, hogy az immunrendszerünk legyengült. Ezek a fertőzések rendkívül sokfélék lehetnek: visszatérő fül-, tüdő-, torokgyulladások, nátha, influenza, herpesz stb. Ha egyre gyakrabban kell felkeresnünk ilyesmivel az orvost, és a gyógyulás a megszokottnál tovább húzódik el, meggyengült immunrendszerre utalhat.

  • Nehezebb sebgyógyulás
  • Az immunrendszer gyengülését jelezheti az is, ha a sebeink és kisebb sérüléseink nehezebben gyógyulnak. A sebek gyógyítása ugyanis az immunrendszerünk összetett feladata: ekkor a vérlemezkék, mint egy sebtapasz forrasztják össze az érfal sérülését, miközben a falósejtek eltakarítják a szervezetbe került idegen anyagokat és az elhalt szövetdarabokat, majd megkezdődik a sérült szövetek regenerációja. Amennyiben ez hosszabb időt vesz igénybe, az immunrendszer gyengeségére következtethetünk.

  • Különféle allergiás reakciók
  • Allergén anyagok tulajdonképpen mindig a környezetünkben vannak: a levegőben -mint szálló por, az ételeinkben, a kozmetikumainkban, tisztítószereinkben és így tovább. Hogy a szervezetünk mennyire képes ellenállni ezeknek, szintén az immunrendszerünk egészségétől függ. Ha valaki sok mindenre allergiás, lehet, hogy szervezetének védekezőrendszere nem elég erős.

  • Állandó fáradtság
  • A krónikus, visszatérő vagy állandó fáradtság tipikus tünete az immunrendszer alulműködésének. Persze fontos azt is tisztázni, hogy a fáradtságérzetünket számos dolog befolyásolhatja: a szellemi vagy fizikai igénybevétel, az alváshiány, az időjárási frontok, a lelkiállapotunk, várandósság, egyes gyógyszerek szedése vagy a különböző betegségek. De ha látszólag ok nélkül vagyunk folyamatosan vagy sűrűn fáradtak, az utalhat az immunrendszer gyengeségére.

  • Emésztési zavarok
  • A kellemetlen emésztési problémák mögött számos ok állhat, ételallergia, reflux vagy különböző betegségek. Ám, ha visszatérően küzdünk a tünetekkel, például hasmenéssel, székrekedéssel vagy puffadással, akkor lehet szó arról is, hogy az immunrendszerünk nem működik megfelelően.

  • Bőrgyógyászati panaszok
  • A bőr gyakori elváltozásai, mint gombás fertőzések, az akné, a visszatérő szemölcsök vagy az ekcéma szintén utalhatnak az immunrendszer gyengeségére.

    Immunrendszer támogatása liposzómákkal

    Az immunrendszer támogatása

    Az immunrendszert általában nap mint nap komoly megterhelések érik: ilyen a helytelen táplálkozás, a kevés alvás, a stressz, a rendszertelen és mozgásszegény életmód és a környezetünkből ránk leselkedő milliónyi vegyi anyag. Az immunrendszer ezek ellenére is hihetetlen dolgokra képes, hiszen legyőzi a sok kórokozót, amik naponta bombáznak bennünket, felismeri a hibás struktúrájú sejteket, amiket aztán gyorsan el is takarít, azonosítja az egészségünket veszélyeztető anyagokat, és mindent megtesz azok hatástalanításáért. De ahhoz, hogy a mechanizmus kifogástalanul működjön, nekünk is támogatnunk kell, különben az állandó harcban könnyen kimerülhet, ami betegséget eredményezhet.

    Ne feledjük, hogy az immunrendszerünket nem csupán ősszel és télen, hanem egész évben támogatnunk kell, hiszen mindig szükségünk van a szervezetünk védelmi vonalára azért, hogy megvédjük magunkat a kórokozóktól, illetve az általuk okozott fertőzésektől és betegségektől. Hatékonyan támogathatjuk az immunrendszert a megfelelő étkezéssel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, gyógynövényekkel és olyan értend-kiegészítőkkel, amelyek fokozzák az immunfunkciókat és megfelelő immunválaszt alakítanak ki.

    Ha változatosan és egészségesen táplálkozunk, vagyis sok zöldséget és gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát, húst és tejterméket fogyasztunk, kerüljük viszont a zsíros és cukros ételeket. Ám a kiegyensúlyozott étrend nem mindig kivitelezhető, ekkor vannak segítségünkre a különféle táplálékkiegészítők.

    A tápanyagbevitel fontossága: Válaszd a liposzómákat!

    Jól döntünk, ha egy liposzómás étrend-kiegészítő mellett tesszük le voksunkat. Na de miért is olyan hatékony a liposzómás technológia? Ezen eljárás segítségével a hatóanyagokat (vitaminokat, gyógynövényeket) liposzómákba zárjuk, így minimalizáljuk az emésztőrendszerbe jutás során fellépő bomlás miatti veszteséget. A célsejthez való eljutáskor a liposzóma összekapcsolódik a sejtmembránnal, így közel 100% a biohasznosulás. A technológia segítségével nagymértékben csökkenthető az egyéb szervek, például a máj terhelése is. A hatóanyagok bezárásával redukálható a nem kívánt mellékhatások aránya, a terápia nagyobb hatékonysága érdekében. A liposzómás vitaminok kiváló hasznosulásának köszönhetően csökkenthető a dózis.

    Tehát a liposzómás étrend-kiegészítő készítmények szedésével számos tápanyaggal, vitaminnal és ásványi anyaggal láthatjuk el szervezetünket, melyek a kiváló liposzómás technológia révén egyszerűen és hatékonyan célba jutnak a szervezetben, a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás kiegészítőjeként, segítve egészségünk megőrzésében.

    Fontos azonban kiemelni azt is, hogy ezek a készítmények az egészséges életmódot és táplálkozást nem helyettesítik, ezek kiegészítőjeként ajánlott az alkalmazásuk.

    A fontos immunerősítő vitaminok

    • A C-vitamin a szervezetünk számára nagyon fontos vitamin, amely elengedhetetlen szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében. Bár a vitaminból még mindig csak napi 80 mg a hivatalosan javasolt mennyiség, ha éppen le van gyengülve a szervezetünk, nagyobb mennyiségben érdemes szedni. 

    • A D-vitamin szintén fontos szerepet játszik a fertőzések és betegségek elkerülésében és az immunrendszer működésében, így ezt is ajánlott pótolni. 

    • Az E-vitamin nélkülözhetetlen antioxidáns, amely támogatja az immunrendszert.

    • A szelén is rendkívül jó hatással van az immunrendszerre egyaránt segíti az alul – és a túlműködő immunrendszert is. Gátolja a vírusok önmásoló képességét, továbbá támogatja a fehérvérsejtek termelődését.

    • A cink immunerősítő ásványi anyag, hiszen fokozza a fehérvérsejtek aktivitását.

    Tuti tipp: Az immunrendszer erősítése a belekben kezdődik! Az olyan fermentált, azaz erjesztéssel készült ételek, mint a joghurt, a kefir, a savanyú káposzta, a kovászos uborka vagy az érlelt sajtok támogatják a bélflórát, így az immunrendszer épségét is.

    Az elegendő vízfogyasztás

    A víz az élet feltétele, testünk pótolhatatlan alapköve, a nyiroknedv jelentős részét is ez alkotja. Ha nem iszunk elegendő mennyiségű folyadékot, -a felnőttek számára a napi ajánlott folyadékbeviteli adag 2-2.5 liter-, romlik a szövetnedvek keringése, a sejtek anyagcseréje, így minden szervünk, tehát az immunrendszer tevékenysége is. Ezt ne hagyjuk! Fogyasszunk szűrt, tiszta vizet, szénsavmentes ásványvizet, frissen préselt leveket és gyógyteákat!

    Elegendő alvás

    A pihentető alvás és az immunrendszer egészsége szorosan kötődnek egymáshoz. Ha zavart szenved az alvásunk, az befolyásolja a hangulatunkat, a viselkedésünket, a memóriánkat és az immunrendszerünk működését is; tehát a kevés és rossz minőségű alvás növeli a betegségek és kifáradás kialakulásának esélyét. Egy felnőtt szervezetnek minden este 7 vagy több óra alvásra, míg a tizenéveseknek 8–10, a fiatalabb gyerekeknek és csecsemőknek pedig 14 óra alvásra van szükségük.

    Pszichés hatások és az egészség

    Pszichés állapotunk nagyban meghatározza a fizikai egészségünket is. Éppen ezért a gyakori kedvetlenség, stressz, szorongás és a depresszív hangulat nagyban rontja a szervezet ellenálló és megküzdő erejét. A tartós és nagyfokú stressz lebénítja az immunrendszert, így jobban ki leszünk téve a betegségek kockázatának. Ezért kiemelt fontossággal bír, hogy ne csak a testünk ápolására, hanem a lelki harmónia megszerzésére is törekedjünk. Minél kiegyensúlyozottabbak vagyunk pszichésen, minél harmonikusabbak az emberi kapcsolataink, annál jobb lesz a fizikai egészségi állapotunk is. Mozogjunk eleget, töltsünk időt a szabadban, olvassunk, főzzünk, játsszunk a háziállatainkkal, beszélgessünk nagyokat a barátainkkal és találjunk meg azokat a tevékenységeket, amelyek mentálisan kikapcsolnak minket és amikkel le tudjuk vezetni a mindennapi stresszt! 

    Liposzómás vitamin immunerősítés

    Liposzómás vitamin az erős immunrendszerért

    A Liposzómás Immunomin  többféle gyógynövény kivonatával támogatja a tested védelmi rendszerét, az immunrendszeredet. Alkalmazása javasolt a meghűléses megbetegedések megelőzése és kezelése céljából, valamint influenza idején.

    A Liposzómás Immunomin immunerősítő étrend-kiegészítőben található válogatott gyógynövények segítenek a szervezeted megerősítésében, fejlesztésében és stabilitásának fenntartásában. Az immunrendszer sejtek, szövetek, szervek és fehérjék komplex rendszere, melyek védelmet biztosítanak a szervezet számára a fertőzések, vírusok és baktériumok ellen. Az immunrendszer rendellenességei immunhiányhoz, allergiás betegségekhez és autoimmun betegségekhez vezethetnek. Próbáld ki az egyedüli kapszulás liposzómás immunerősítő vitamint a piacon! Termékünk társ abban, hogy a tested védelmi rendszere stabil és ellenálló maradjon!

    Alkalmazd az immunrendszer működésének, a szervezet ellenálló képességének támogatására, például meghűléses megbetegedésekben, influenza idején. Használd a vírusos fertőzések megelőzésére a megfelelő étrend és életmód mellett. Immunrendszeri rendellenességek és immunhiányos tünetek enyhítésére is javasolt szedése.

    Értékes összetevők egy kapszulában:

    • Liposzómás baktövis-kivonat
    • Koreai ginzeng-kivonat
    • Pecsétviaszgomba-kivonat
    • Kínai kúszómagnólia kivonata 
    • Álombogyó-kivonat
    • Bajkáli csucsóka kivonata 
    • Galangal-kivonat 
    • Édesgyökér-kivonat 
    • Szibériai ginzeng-kivonat 
    • Cink-citrát 
    • Feketebors-kivonat 
    • Liposzomális kurkumin kurkumakivonatból 
    • Liposzomális rezveatrol szőlőhéjkivonatból 
    • Liposzomális szilimarin máriatövis-kivonatból 

    Liposzómás életmódváltás csomag

    Életmódváltás csomagunk a Liposzómás Immunomin mellett még 2 nagyszerű termékkel támogatja tested egészségét.

    A Liposzómás Weight Factor  táplálékkiegészítő fejlesztheti az anyagcserét, csökkentheti az étvágyat és elnyújthatja a jóllakottság érzését ezért megfelelő étrend mellett a fogyás támogatása érdekében ajánljuk. A Liposzómás Gaba étrend-kiegészítő termékünk amellett, hogy hatásos társa lehet szervezetünknek a gyulladásokkal szemben vívott harcban, számos más pozitív élettani hatással is rendelkezik. Javíthatja alvásunkat, fokozhatja figyelmünket és a szorongással szemben is eredményesnek bizonyulhat.

    Szervezetünk folyamatos odafigyelést igényel ahhoz, hogy hosszú távon is tökéletesen működjön. Gondoskodj róla minden nap!


    Dönts Te is az allergénmentes, vegán, újrahasznosított csomagolásban elérhető liposzómás vitaminok mellett! Rendelj még ma, és támogasd szervezeted egészséges működését a Supreme Pharmatech segítségével! 




    Források:

    https://balaicza.hu/immunerosites-mesterfokon/

    https://szimpatika.hu/cikkek/9038/mibol-vehetjuk-eszre-hogy-legyengult-az-immunrendszerunk-

    https://nlc.hu/egeszseg/cikk/immunrendszer-tamogatas/

    Vissza a blogba