A férfi meddőség kezelése vitaminokkal, természetesen

A meddőség szó hallatán a legtöbben valószínűleg egyből a nőket érintő problémára gondolnak. Azonban a gyermekáldás elmaradásáért az eseteknek több mint felében a férfi szervezete a felelős. A panasz ráadásul rendkívül gyakori, Magyarországon már 6 pár közül 1 gyermektelenséggel küzd. A férfiak nemzőképtelensége hátterében állhat közösülési képtelenség vagy tényleges fogamzóképtelenség. Cikkünkben körbejárjuk a férfi meddőség problémáját, lehetséges okait, jeleit, illetve bemutatunk pár természetes gyógymódot is, ami segíthet a férfi nemzőképtelenség, a meddőség leküzdésében!

A férfi meddőség

Tartalomjegyzék

Mi az a meddőség?
A teherbeesés feltételei
A férfi meddőség okai
Életmódból adódó nemzőképességi problémák
A férfi meddőség kivizsgálása
Vitaminokkal a férfi meddőség ellen
A liposzómás vitaminok működése, előnyei

    Mi az a meddőség?

    Meddőségről olyan esetben beszélünk, amikor az aktív, védekezés nélkül történő, rendszeres szexuális együttlét mellett sem történik meg a fogantatás. Ahhoz, hogy a partner megtermékenyüljön, számos tényező együttállására van szükség, ezért egyetlen aktus után még nem beszélhetünk terméketlenségről. Gyógyászatilag akkor érdemes elkezdeni a foglalkozást a problémával, ha egy év folyamatos próbálkozása után sem fogan meg a gyermek.

    Kétségbe esni azonban ilyenkor sem kell, a háttérben meghúzódó okok gyakran felfedhetők, és ezáltal kezelhetők. Azonban ez nem minden esetben történik meg azonnal, illetve az okot bármelyik fél külön, vagy akár együttes problémája is szolgáltathatja, ezért a férfi és a nő kivizsgálását érdemes egyszerre elkezdeni.

    A teherbeesés feltételei

    A férfi meddőség okainak hátterében 50%-ban a megváltozott életmód áll. Ez rossz hír abból a szempontból, hogy egyre több ember válik érintetté. Ugyanakkor azt is jelenti, hogy az esetek többségében a probléma életmódváltással orvosolható. A genetikai meddőség a férfiak esetében ritkább, mint a nőknél, de így is előfordul.

    A férfi nemzőképtelenség egyre növekvő problémája direkt kapcsolatban áll a spermakép romlásával. Az elmúlt három évtizedben a férfiak spermaszáma a milliliteréként 73 millióról, 31 millióra esett vissza. Ez messze nem ideális, azonban még önmagában nem jelenti a nemzőképtelenséget. Krónikusan alacsony spermaszámról milliliteréként 15 milliónál, vagy az alatt beszélhetünk. Ahhoz, hogy partnerét teherbe ejtse a következőkre van szükség:

    • Egészséges spermiumot kell termeljen a szervezete. Ehhez kell a férfi nemi szervek megfelelő kialakulása, minimum az egyik herének rendeltetésszerű működése, a testnek pedig elegendő mennyiségben kell bizonyos hormonokat (például tesztoszteron) előállítani, a spermium termelés elindításához és fenntartásához.
    • A spermium el kell jusson az ondóba. Előfordulhat, hogy valahol útközben eltévednek a megtermékenyítéshez szükséges sejtek.
    • Megfelelő mennyiségű, illetve minőségű spermiumra van szükség. Ha a spermiumok száma alacsony, vagy nem képesek eljutni a petesejthez, akkor szintén nem fog a partnerünk teherbe esni.

    Ezek természetesen csak a férfi oldalról fennálló követelmények. A női testben is számos dolognak kell, ahhoz történnie, hogy a spermiumokat, a fogantatáshoz ideális körülmények fogadják.

    A férfi meddőség okai

    A csökkent megtermékenyítő képesség háttérben az esetek ⅔-ban spermatermelődési zavar áll. Ezt okozhatják különböző fertőzések, meleg ártalom (például gyakran ölben tartott laptop, szauna, jacuzzi), gyógyszer mellékhatások, de akár tartós vitaminhiány is.

    • Spermaürülési zavarok miatti férfi meddőség. Az esetek 15%-ban valamilyen ondóúti elzáródás megakadályozza a hatóanyag megfelelő ürülését.
    • Spermium ellenes antitestek. A meddőségi esetek 6%-ban olyan antitestek támadják meg a spermiumokat, mert azokat – tévesen – károsnak tekintik, ezért megpróbálnak megszabadulni tőlük.
    • Hormonális zavarok. Előfordulhat, hogy az agyalapi mirigy nem küld megfelelő információt a heréknek a spermiumok termeléséhez. Ez azonban elég ritka eset.
    • Szexuális problémák. A nem megfelelő magömlés, vagy merevedés esetén előfordulhat, hogy akár fizikailag képtelen eljuttatni a spermiumokat a petesejthez. Banális eset, amire talán sokan nem is gondolnak, azonban a spermium és a petesejt találkozása a megtermékenyülés elmaradhatatlan lépése. Így a spermát célba juttatni képtelen férfi is meddőnek nevezhető. A merevedési zavarokról és kezelési módszereiről korábban már írtunk bővebben is.
    • Ismeretlen okok. Sajnos a mai napig előfordul, hogy a férfi meddőség okát nem tudják az orvosok sem megállapítani. A problémakörre számos vizsgálat irányul, kutatók folyamatosan dolgoznak rajta, hogy a felderítetlen esetek száma csökkenjen.

    Bár ritka, a genetikailag örökölt meddőség is előfordul. Illetve bizonyos betegségek, korábbi műtétek, pubertáskori fejlődési rendellenességek, fertőzések, heréket ért trauma vagy gyakori, magas hő (laptop, szauna, forró fürdők, jacuzzi) szintén okozhatnak – akár átmeneti – nemzőképtelenséget.

    Férfi nemzőképtelenség okai

    Szembetűnő jele ritkán van a férfi meddőségnek, hacsak nem merevedési zavarok, vagy feltűnően kevés ejakulátum áll a háttérben. A rendellenesség normális szexuális együttlét, illetve magömlés mellett is jelen lehet. Ha a teherbe esés a korábban már említett, egy éves rendszeres próbálkozás mellett sem következik be, akkor érdemes felkeresni szakembert, illetve elkezdeni a későbbiekben részletezett kezelések egyikét.

    Életmódból adódó nemzőképességi problémák

    A sikeres megtermékenyülés esélye nagyban növekszik, ha mind a két fél egészséges életmódot folytat. A férfiak esetében a leggyakrabban a dohányzás, az alkohol, illetve különböző tudatmódosító szerek rendszeres használata, illetve a túlsúlyosság vezethetnek meddőséghez.

    A megváltozott életmódhoz hozzátartozik még a fokozódó oxidatív stressz, átalakult étkezési szokások, illetve a csökkenő táplálékminőség. Ezek következtében felléphet mikrotápanyag-, antioxidáns és vitaminhiány, ami közvetlenül kapcsolatba hozható a megtermékenyítő képesség csökkenésével.

    A férfi meddőség kivizsgálása

    A férfi meddőség kivizsgálásával az orvoslás területei közül az andrológia foglalkozik. Maga a folyamat egyszerű, elsősorban a spermiumból vesznek mintát, a folyamat így kevésbé invazív, mint a nők esetében.

    A diagnózis felállítását kórtörténeti és fizikális vizsgálattal kezdik, akár háziorvos is elvégezheti, azonban gyakrabban az andrológus teszi ezt. A folyamat fájdalommentes. Előfordulhat, hogy a sperma vizsgálatot ki kell egészíteni egyéb vizsgálatokkal, például hormonvizsgálat, genetikai vizsgálat, ultrahang-, vagy röntgen. A férfi meddőség kezelése sok esetben gyógyítható.

    Akkor kell orvoshoz fordulni, ha egy évi folyamatos próbálkozás után is képtelen partnerét teherbe ejteni, vagy ha a következőket tapasztalja:

  • Alacsony szexuális vágy, vagy problémák az ágyban.
  • Fájdalom, puffadás, vagy csomó az ágyék környékén.
  • Korábbi here környéki, prosztata vagy szexuális problémák. Esetleg a herén, vagy környezetében korábban elvégzett műtét.
  • Illetve 35 év feletti partner esetén is érdemes szakemberhez fordulni, mert a megtermékenyülés ilyenkor bár egyáltalán nem lehetetlen, sokszor tudatosabb hozzáállást kíván.
  • Amint felmerül a férfi meddőség lehetősége, illetve a csökkent megtermékenyítő képesség, ajánlott bizonyos mikrotápanyagok bevitele. Ide tartozik az L-karnitin, az L-arginin, koenzim Q10, E-vitamin, cink, folsav, glutation, szelén.

    A jó hír, hogy számos olyan készítmény érhető el, amelyek kifejezetten a meddőségi problémák kezelésére lettek fejlesztve.

    Vitaminokkal a férfi meddőség ellen

    A férfierő támogatására különböző vitaminkészítmények állnak rendelkezésünkre. A liposzómás EREXPER készítmény 10 féle gyógynövény kivonatával normalizálja a hormonszintet, csökkenti a fáradtságot, ráadásul immunerősítő hatással is bírhat.

    A termék nem csak a meddőségi problémák esetén javíthatja az életminőséget. Erekciós zavarok, vagy korai magömlés fennállásakor is érdemes lehet fogyasztásával próbálkozni, emellett a sperma minőségét és mennyiségét is javítja.

    A benne található gyógynövények és vitaminok együttese számos egyéb, jótékony hatással is bír. A Cordyceps-kivonat például nagy hagyománnyal rendelkezik a kínai orvoslásban. A gombát porrá őrölve teaként főzik meg, elsősorban arra használják, hogy hosszan tartó betegség után újra energizálják a gyógyulót. Azonban a gyógynövény nagyban hozzájárul a tüdő és a vese megfelelő működéséhez, erősítéséhez, illetve jótékony hatást fejt ki az idegrendszerre. A készítményben szintén megtalálható koreai ginzeng jótékony hatásait is hosszan lehetne sorolni. Fokozza a mentális teljesítményt, csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert, illetve az asztma, az impotencia és az emésztési zavarok leküzdésében is segíthet.

    A piacon egyedülálló liposzómás készítmény nagyban hozzájárul a reprodukciós egészséghez. Javítja az egész test oxigén-, illetve a nemi szervek vérellátását.

    Érdemes felfedezni a liposzómás Aspermin étrend-kiegészítőt is. A termék számos olyan értékes hatóanyagot tartalmaz, amelyek hiánya jelentős szerepet játszik a meddőségi problémák kialakulásában. 15 féle hatóanyaga között található L-glutation, cink-citrát (szerves cink), illetve szelén is. Emellett tartalmaz B6-, B9-, E- és C-vitamint is. A készítmény fogyasztása serkenti a sperma sejtek egészséges képződését, illetve a vérkeringést a férfi nemi szervekben. Fokozza a meddőség ellen alkalmazott kezelések hatékonyságát.

    Férfi meddőség kezelése természetesen

    Az általános egészségünket, közérzetünket is nagyban javítja, a fáradtság, illetve ingerlékenység csökkentésével. Serkenti a szellemi és fizikai teljesítményt. Normalizálja az anyagcserét és az immunrendszer működését.

    Termékeink allergén-, glutén-, szója-, tejtermék-, illetve laktóz- és GMO-mentesek. A csomagolásuk pedig újrahasznosítható.

    A liposzómás vitaminok működése, előnyei

    Mi különbözteti meg a liposzómás vitaminokat hagyományos társaiktól, milyen előnyökkel rendelkeznek?

    A liposzómás vitamin

    A liposzómás vitamin egy eljárási technológiáról kapta a nevét, amely során a vitaminokat liposzómákba zárjuk. Ez apró, gömb alakú molekula, amelyet egy természetes anyagú burok véd.

    A liposzómákat mesterségesen, laboratóriumban állítják elő. A folyamat során apró, 20-30 nm étmerőjű, gömb szerű rendszereket hozunk létre. A külső burok pedig megvédi a hatóanyagot az idő előtti felszívódástól, így több értékes vitamint tudunk eljuttatni a szervezetünk különböző pontjaira.

    A liposzómás vitaminok előnyei a hagyományos társaikkal szemben

    A technológia legtöbb előnye, a már fentebb említett hatékonyságnak köszönhető. A liposzómás vitamin 95-98%-a beépül a szervezetbe, a hagyományos 15-20%-al szemben. Mivel a vitamin nem kezd el azonnal felszívódni, hanem a cél területre érve fejti ki a hatását ezért jóval kisebb mennyiséggel is azonos hatást érhetünk el. Emellett a feldolgozás nem helyez extra stresszt a testünk egyéb szerveire, például a vesére.

    A technológia nem kifejezetten új, már a 1970-es években is kísérleteztek az eljárással, a technológiai fejlődésnek köszönhetően mára már egy stabil formulával működik. A liposzómás készítmények népszerűsége folyamatosan nő, mára a gyógyszer-, élelmiszer- és kozmetikai iparnak is fontos szereplői. Ráadásul még az áruk is kedvező, hiszen a hatékonyságnak köszönhetően kisebb hatóanyag mennyiség is azonos hatást ér el, így nem kell belőlük annyit fogyasztani, mint a hagyományos társaik esetében.

    Fedezd fel Te is az allergénmentes, vegán, újrahasznosított csomagolásban elérhető liposzómás technológia innovatív megoldásait! Rendelj még ma!



    Források:


    https://biofitt.hu/blog/top-8-multi-vitamin-ferfiak-reszere 

    https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/male-infertility/symptoms-causes/syc-20374773 

    https://www.hazipatika.com/eletmod/ferfiegeszseg/cikkek/a_ferfi_meddoseg_leggyakoribb_okai

    Vissza a blogba