Beszéljünk őszintén az erekciózavarokról: Van megoldás!

A merevedési zavar - bármilyen meglepő is-, nem csupán az idősek betegsége. A 40 éves kor alatti férfiak 4-10%-át érinti a probléma, amely komoly önbecsülési gondokat vagy akár depressziót okozhat elszenvedőjének. Akkor beszélhetünk az erekciózavarról, ha a merevségi állapot nem elegendő a közösülés elkezdéséhez, vagy befejezéséhez, tehát az illető nem tud szexuális aktust létesíteni. Az ilyen jellegű panaszok hátterében egészségügyi és lelki okok is állhatnak. Cikkünkben elhoztuk a lehetséges kiváltó okokat, a tüneteket és a természetes kezelési módokat.

Tartalomjegyzék

Mit értünk merevedési zavar alatt?

Merevedési zavarról akkor beszélünk, ha a férfi tartósan, huzamosabb időszakon keresztül képtelen a szexuális aktushoz szükséges merevedés elérésére és annak megtartására. 

Impotenciáról pedig akkor beszélünk, ha a merevedési zavar nem csak hátráltatja, egyenesen lehetetlenné teszi a szexuális aktus megvalósulását. Az orvostudomány elkülöníti a nemzőképtelenséget (impotencia generandi) és az ejakulációra való képtelenséget (impotencia ejaculandi). 

A merevedési zavarok mértéke

A merevedési zavarokat a probléma súlya szerint 4 csoportba sorolhatjuk. Amennyiben az erekció mindig létrejön és a férfi képes megtartani azt, akkor nem áll fenn merevedési zavar. Olyan esetekben, ha a zavarok ritkán jelentkeznek és az együttlétek túlnyomórészt megvalósulnak, enyhe merevedési zavarról beszélünk. Ha a férfi csak esetenként képes a megfelelő erekció létrehozására, a problémát mérsékelt zavarnak nevezzük, súlyos zavarnak pedig azt a jelenséget hívjuk, amikor a férfi egyáltalán nem képes elérni az aktushoz szükséges merevedést, illetve nem tudja megtartani azt. 

Az erekciózavar tünetei és következményei

Az erekciózavar a szexuális együttlétre és ezáltal a fogantatásra való képtelenség mellett számos lelki problémát okozhat. Az önbizalom drasztikus csökkenése, a szorongás és a depresszió gyakori tünetek a merevedési zavarral küzdő férfiak esetében. Tekintve, hogy a rendellenesség negatívan befolyásolhatja a lelki egészséget, az ismerkedést és a párkapcsolatokat, a probléma azonnali megoldást igényel. 

A fogantatási problémák fizikai és lelki tünetei

Fontos figyelembe venni, hogy az erekciózavar hátterében fizikai és lelki okok is állhatnak. Nézzük is az ismert kockázati tényezőket.

Fizikai kiváltó okok

  • 50 éves kor felett gyakoribb az erekciózavarok kialakulása
  • magas vércukorszint és cukorbetegség
  • szív-, és érrendszeri betegségek
  • magas koleszterinszint
  • dohányzás
  • droghasználat vagy túlzott alkoholfogyasztás
  • egyes gyógyszerek fogyasztása (pl. vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok)
  • elhízás miatti csökkent tesztoszteronszint
  • a testmozgás hiánya

Mindemellett a merevedési zavar akár súlyos egészségügyi problémák előjele is lehet, így a szakszerű kivizsgálás rendkívül fontos. A leggyakoribb erekciózavart okozó betegségek közé a különböző kardiovaszkuláris betegségek, a zsíranyagcsere-problémák és a cukorbetegség sorolhatók.

Lelki kiváltó okok

  • depresszió
  • szorongás
  • párkapcsolati gondok
  • stressz
  • szociális konfliktusok
  • aggodalom a szexuális teljesítmény miatt

Teherbeesési nehézség: gyakoribb, mint gondolnánk

Gondoltad volna, hogy 6 párból átlagosan 1 pár tapasztal teherbeesési nehézséget - minden harmadik esetben pedig férfierővel kapcsolatos problémák állnak a háttérben?

Meglepő lehet számodra ez az arány? Nem csoda, hiszen jóval több embert érint a probléma, mint azt a legtöbben elsőre hinnék. Azonban fontos, hogy ha erekciózavart, korai ejakulációt, fáradtságot, vagy egyéb kellemetlen tüneteket tapasztalsz a férfierőddel kapcsolatban, akkor tudd, hogy van megoldás a problémára! Méghozzá természetes!

Hogyan kezelhető a merevedési zavar és a fogantatási probléma?

A merevedési zavar kezelése a szív-, és érrendszeri betegségek legyőzéséhez hasonlóan a rizikófaktorok felismerésével és az egészséges életmódváltással kezdődik. A probléma kiváltó okának felfedéséhez különböző vizsgálatok elvégzése javasolt, melyeket urológus vagy andrológus végeznek. Amennyiben az életmódváltással a panaszok nem enyhülnek, szükség lehet gyógyszeres kezelésre és további kivizsgálásokra.

Az urológus szakorvos a vizsgálat során beszélgetéssel indít, így képet kaphat a problémáról, az esetleg pszichés okokról. Ezt a fizikai vizsgálat követi, amikor is a szervi okok kizárása, vagy netán igazolása történik meg labor- és ultrahangos vizsgálattal. Ha az eset kérdéses, speciális vizsgálóeljárások járulnak hozzá pl. az éjszakai spontán erekció észleléséhez, az erek, idegek károsodásának megállapításához. Mivel az impotencia sok esetben érkárosodásokra vezethető vissza, belgyógyászati, vagy akár kardiológiai vizsgálat is szükséges lehet az egy időben fennálló magas vérnyomás betegség, érszűkület, koszorúérbetegség, esetleg cukorbetegség igazolásához, kezeléséhez.

Ha pszichés okok állnak a háttérben, azokat pszichoterápiával, párterápiával és szexuálterápiával lehet hatékonyan orvosolni. A tartós stressz megemeli a kortizolszintet, ami sokszor a tesztoszteron szintjének csökkenését eredményezi. Relaxáció, jóga, meditáció - akármelyik formáját is választod a stresszkezelésnek, biztosan segítheted vele reprodukciós egészségedet!

A libidó és a reprodukciós egészség szorosan összefügg az általános egészséggel. Ezért, hogyha változatos étrendet követsz, ügyelsz a rendszeres mozgásra, valamint figyelmet fordítasz a megfelelő minőségű és mennyiségű alvásra, azzal már sokat tehetsz férfierőd javításáért.

Tuti tipp: Javasoljuk, hogy a fogantatás idején kerüld a szaunát és forró fürdőt, mivel ezek csökkentik a spermiumok életminőségét!

Természetes gyógymód az erekciózavar ellen

A Supreme Pharmatech által kifejlesztett liposzómás vitamin, az E271 Erexper a férfierő támogatásáért jött létre. Termékünk 10 féle gyógynövény kivonatával normalizálhatja a férfi nemi hormonszintet, csökkentheti a fáradtságot, valamint hangulatjavító és immunerősítő hatással is bírhat. Legyen szó akár erekciózavarokról vagy korai ejakulációról, a készítmény segít leküzdeni a problémát, sőt ezen zavarok megelőzésében és elkerülésében is támogatást nyújt. Bár a liposzómás vitamin alkalmazása elsősorban erekciós problémák, korai magömlés esetén javasolt, a nemi szervek vérellátása mellett az egész test oxigénellátását növelheti, normalizálhatja a hormonszintet, valamint javíthatja a sperma mennyiségét és minőségét. 

Értékes összetevők az egészséges férfierőért

  • Cordyceps-kivonat: Bár a gomba kivonatot elsősorban a hosszantartó betegségek után legyengült szervezet energializálására használják, az anyag a tüdő-, és vese működésének erősítésében, a köhögés csillapításában és az idegrendszer tonizálásában is segíthet.
  • Koreai ginzeng-kivonat: A koreai ginzeng egy olyan gyógynövény, amelyet a mentális teljesítmény fokozására, a stressz csökkentésére, valamint a fizikai és mentális állapot javítására használnak időskorban. Mindemellett a ginzeng antioxidáns vegyületeinek köszönhetően erősítheti az immunrendszert, továbbá impotencia és emésztési zavarok esetén is segíthet. 
  • Liposzomális baktöviskivonat: A baktövis egy igazán népszerű gyógynövény, amelyet a kitartás és a test ellenálló képességének javítására használnak. Mindemellett szárított gyökere alkalmas a megfázás és a vírusos megbetegedések tüneteinek enyhítésére
  • Liposzomális L-cisztein: Egy olyan aminosav, amelynek szervezetbe való bevitele nélkülözhetetlen. A belőle készült vitaminok fogyasztása idős korban és egyes metabolikus rendellenességekben szenvedők esetén kifejezetten fontos. 
  • Rehmannia-kivonat: Értékes anyagai pozitívan befolyásolják az immunrendszer működését, csökkenthetik a fájdalmat és a duzzanatot, valamint javíthatják az éjszakai oxigénszintet.    
  • Kínai kúszómagnólia: A gyógynövényben található lignánokat többek között a prosztata és a vastagbél védelmére ajánlják. Emellett a kúszómagnólia antioxidáns és enzimgátló tulajdonságokkal is bírhat. 
  • Liposzomális heszperidin grépfrút-kivonatból: A heszperidin egy növényi eredetű gyulladáscsökkentő, amely értágító és antioxidáns hatóanyaggal rendelkezik, így gyakran alkalmazzák visszér esetén és érelmeszesedés ellen. 
  • Cink-citrát: Az egészség megőrzése szempontjából rendkívül fontos ásványi anyag. Az immunrendszer megfelelő működésében és az önregenerációs folyamatokban egyaránt fontos szerepet tölt be. Hatásos lehet a sérülések gyógyulásában, a szexuális funkciókban és a bőr egészségének megőrzésében is. 
  • Feketebors-kivonat: A fekete borsot az ételek ízesítésén kívül gyógyászati célokra is használhatjuk. Legfontosabb hatóanyaga a piperin, amely melegítő, görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatásokkal bír, valamint a reumás tünetek enyhítésére is alkalmazzák. 

Segítség a reproduktivitás növeléséért

A N462 Aspermin liposzómás kapszula a benne található 15 féle értékes gyógynövény kivonatával pozitív hatást gyakorolhat a spermiumok minőségére, így növelve a reproduktív funkciókat. A készítmény rendszeres fogyasztása serkentheti a sperma sejtek egészséges képződését és a vérkeringést a férfi nemi szervekben. Segítségével növelhető az olyan reproduktív rendellenességek (meddőség) ellen alkalmazott kezelések hatékonysága, mint a spermium koncentráció elégtelensége, a spermiumok mozgékonyságának és abszolút számának csökkenése. Alkalmazása javasolt az alacsony spermium koncentráció és a kis mennyiségű ejakulátum esetén.

Természetes összetevők a reproduktív rendellenességek ellen

  • Liposzómás L-cisztein: Rendkívül fontos aminosav, a szervezetbe való bevitele nélkülözhetetlen. A belőle készült vitaminok fogyasztása idős korban és egyes metabolikus rendellenességekben szenvedők esetén pozitívan hathat.
  • Liposzómás L-glutation: Az antioxidáns az emberi szervezetben természetesen jelen van, de érdemes a pótlására odafigyelni. Jelenléte késleltetheti az oxidációs és öregedési folyamatokat.
  • Liposzómás heszperidin grépfrút-kivonatból: A növényi eredetű gyulladáscsökkentő értágító és antioxidáns hatóanyaggal rendelkezik, így gyakran alkalmazzák visszér esetén és érelmeszesedés ellen. 
  • Liposzómás C-vitamin: Mivel az emberi szervezet képtelen a C-vitamin előállítására, ügyelnünk kell a táplálkozással bevitt mennyiségre. A vitamin az egészséges immunrendszer fő támogatója.
  • Rehmannia-kivonat: Hatóanyagai erősíthetik az immunrendszert, csökkenthetik a vércukorszintet és javíthatják az éjszakai oxigénszintet.
  • Szibériai ginzeng-kivonat: Használata több ezer éves múltra tekint vissza. Energizálásra és a gyulladásos folyamatok megfékezésére alkalmazzák.
  • Koreai ginzeng-kivonat: A gyógynövény fokozhatja a mentális teljesítményt és csökkentheti a stresszt. A ginzeng antioxidáns vegyületeinek köszönhetően pedig immunerősítő hatású lehet, továbbá impotencia és emésztési zavarok esetén is segíthet. 
  • Cink-citrát: Segíthet az immunrendszer megfelelő működésében és az önregenerációs folyamatokban egyaránt fontos szerepet tölt be. Hatásos lehet a sérülések gyógyulásában, a szexuális funkciókban és a bőr egészségének megőrzésében is.
  • Liposzómás E-vitamin: Zsíroldékony tulajdonságai miatt az egyes sejtek sejthártyáját is védheti, antioxidáns hatása révén hozzájárulhat az öregedési folyamatok gátlásához. Semlegesítheti a szervezetben lévő kártékony szabadgyökök hatásait.
  • Feketebors-kivonat: Fő hatóanyaga a piperin, amely melegítő, görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatásokkal bír, valamint a reumás panaszok enyhítésére is használják.
  • Kvercetin: Ezt a természetben széleskörűen előforduló anyagot ételek, italok és étrend-kiegészítők előállítására használnak fel. A por hatásos lehet a gyulladás és energiavesztés elleni küzdelemben, valamint az általános egészségügyi állapot fenntartásában is. 
  • Rezveratrol: A rezveratrol a növények immunválaszként termelt vegyülete, mely a fertőzésektől védi őket. A gyógyászatban a vércukorszint csökkentésére is alkalmazzák.

Fedezd fel a férfierő csomagunkat és a további allergénmentes, vegán, újrahasznosított csomagolásban elérhető liposzómás vitaminokat! Rendelj még ma, és felejtsd el a merevedési és reprodukciós zavarokat! 

 

 

Források:

https://medicoverkorhaz.hu/blog/tunet-vagy-betegseg-a-merevedesi-zavar/

https://www.urologyhealth.org/urology-a-z/e/erectile-dysfunction-(ed)

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/erectile-dysfunction/in-depth/erectile-dysfunction/art-20047821

Vissza a blogba