Miért érdemes a liposzómás vitaminokat választanom?

Az egészségünk kétségtelenül a legfontosabb értékünk, a féltve őrzött kincsünk. Mindezért elengedhetetlen, hogy megóvjuk és tudatosan vigyázzunk rá. Ennek az egyik legjobb módja a kiegyensúlyozott, aktív életmód fenntartása és a szükséges vitaminok biztosítása változatos étkezéssel, vagy minőségi étrend-kiegészítőkkel. A piacon fellelhető vitamin készítményekkel szinte már Dunát lehetne rekeszteni, annyi féle termékkel találkozhatunk. De mégis melyiket érdemes választani az immunvédelem támogatására és az egyes akut vagy krónikus betegségek kezelésére? Van egy biztos tippünk: a liposzómás vitaminokat!

Liposzómás vitaminok előnyei

Tartalom

Mivel a vitaminok az emberi szervezet megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen anyagok, kiemelt figyelmet kell fordítanunk a pótlásukra. Ám a rohanó, stresszes életvitel miatt előfordulhat, hogy nem tudod bevinni az étrenddel a számodra szükséges vitaminmennyiséget, Ilyenkor jó döntés, ha választasz egy megfelelő étrend-kiegészítőt.

Elsőként tegyük is tisztába, mi az a liposzóma?

A liposzóma egy apró, gömb alakú molekula, amely belsejében egy vízcsepp található, ezt egy természetes anyagú burok védi. Jellemzője, hogy általában laboratóriumi körülmények között, mesterséges úton kerül előállításra, a hatóanyagok sejtekhez való könnyű és hatékony eljuttatásának céljából. A liposzómákba töltött vitaminok célzottan, bomlás nélkül jutnak el a szervezeted adott pontjaira, ahol közvetlenül fejtik ki jótékony hatásukat. 

A liposzómás technológia működése

A laboratóriumokban végzett előállítási eljárás folyamán a vitaminokat 20-30 nm méretű, gömbszerű rendszerekbe zárják ezzel csökkentve a bomlás okozta veszteséget a szervezetbe kerülés során. Ezen technológia ahhoz járul hozzá, hogy a szervezetedbe több értékes vitamin jusson el, melyek hatékonyabban szívódnak fel és jobban hasznosulnak. Mindamellett, hogy a liposzómás burok védelmet nyújt a benne lévő aktív hatóanyagoknak, a sejtek is könnyebben befogadják azt, hiszen mindkettőt hasonló membrán veszi körül. Annak ellenére, hogy a technika újkeletű módszernek hangzik, valójában már a ‘70-es években is kísérleteztek az orvosok egy stabil formula létrehozásán. A technológia sikerességének és hatékonyságának köszönhetően azt egyre több területen alkalmazzák. Napjainkban a liposzómás készítmények egyaránt megtalálhatók a gyógyszer-, az élelmiszer- és a kozmetikai iparban, a kereslet pedig folyamatosan növekszik. A népszerűsége nem véletlen.

A liposzómás technológia előnyei

A széleskörű elterjedés óta a liposzómás technológiának számos előnye vált ismertté. Nézzük is a legfontosabbakat! 

  • A technika a vitaminok nagyobb felszívódását teszi lehetővé, közel 100%-os a biohasznosulás, ez pedig csökkenti a szervezetben nem hasznosuló anyagok mértékét, így megszüntethető az egyéb szervek (pl. máj) terhelése
  • A hatóanyagok bezárásával redukálható a nem kívánt mellékhatások aránya, a terápia nagyobb hatékonysága érdekében.
  • A liposzómás vitaminok kiváló hasznosulásának köszönhetően csökkenthető a dózis

A liposzómás kontra hagyományos vitaminok

Nézzük meg pontosan, hogy milyen különbségek lelhetőek fel a liposzómás és hagyományos vitaminok között!

  1. A liposzómás készítmények legnagyobb előnye a hagyományos vitaminokkal szemben, hogy hatóanyaguk jobban hasznosul, azáltal, hogy célzottan ér el a szervezet adott pontjaira.
  2. Magasabb mennyiségben szállítják a tápanyagot a sejtekbe, mint a hagyományos vitaminok.
  3. Alacsonyabb adag esetén is ugyanolyan a hatást biztosítanak, ellenben a hagyományos vitaminokkal.
  4. Magasabb a biológiai hasznosulásuk, mint a hagyományos vitaminoknak.
Liposzómás vitaminok krónikus betegségek ellen

A liposzómás étrend-kiegészítő készítmények szedésével tehát számos tápanyaggal, vitaminnal és ásványi anyaggal láthatjuk el szervezetünket, melyek a liposzómás technológia révén egyszerűen és hatékonyan célba jutnak a szervezetben, a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás kiegészítőjeként, segítve egészségünk megőrzésében.

A liposzómás étrend-kiegészítők rendszeres szedése segítheti a testi és lelki egészségünk megőrzését. Fontos azonban kiemelni azt is, hogy ezek a készítmények az egészséges életmódot és táplálkozást nem helyettesítik, ezek kiegészítőjeként ajánlott az alkalmazásuk.

A liposzómás vitaminokról bővebben

A technológia a magas fokú hatékonyság miatt hatalmas népszerűségnek örvend a gyártók körében, így egyre több vitaminnal találkozhatunk liposzómás formában, melyek közül a legelterjedtebb a C-vitamin. A Supreme Pharmatech kínálatában fellelhető liposzómás vitaminok az élet különböző területein fejtik ki jótékony hatásukat. Készítményeink segítségedre lehetnek a fogyásod támogatásában, a szemed védelmében, a hormonális egyensúlyod fenntartásában, a húgyútaid egészségének megőrzésében és a bőröd szépségének megtartásában is. Bármi is legyen a célod, egészségmegőrzés, erős immunrendszer, magabiztos férfierő vagy könnyed veseműködés, nálunk megtalálod azt a készítményt, amit keresel!

A vitaminok királya: a népszerű liposzómás C-vitamin

Köztudott, hogy a C-vitamin a szervezetünk számára nagyon fontos vitamin, amely elengedhetetlen szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében. Érdekesség, hogy a legtöbb állat szervezete képes előállítani a C-vitamint, az emberi szervezet viszont nem. Ezért érdemes hangsúlyt fektetni a pótlására!

A liposzómás C-vitamin lényegében ugyanazokkal az előnyökkel rendelkezik, mint a hagyományos C-vitamin, de a nagyobb felszívódási képességének köszönhetően hamarabb érzékelhetők a kedvező hatások. Mindamellett, hogy pozitívan járul hozzá a szervek működéséhez, ellenállóvá teszi a szervezetet a fertőzésekkel szemben, enyhíti a gyulladást, a horzsolások és égési sérülések gyógyulását is felgyorsítja. Mivel a C-vitamin liposzómás formában sokkal hatékonyabban szívódik fel a szervezetben, így kisebb dózissal érhetjük el ugyanazt a kívánt jótékony hatást, mint a hagyományos típus esetében.  

Vegyük sorra a további területeket, ahol a C-vitamin támogatja a szervezetet! Tekintve, hogy a C-vitamin segíti a szervezetet a kollagén előállításában, amely elengedhetetlen összetevője a sejtek épségének, fontos szerepet játszik a bőr egészségében. Mindemellett leglényegesebb antioxidánsként megvédi a tápanyagmolekulákat az oxidatív stressztől, ezáltal hozzájárul a szív egészségéhez. Nem utolsó sorban a hangulatfokozásban is szerepet játszik, hiszen segít szintetizálni az olyan neurotranszmittereket, mint a dopamin és a noradrenalin. Továbbá érdemes megemlíteni, hogy a hagyományos C-vitamin az adagolás nagy dózisa miatt könnyen okozhat emésztési zavarokat, ezzel szemben a liposzómás formátum gyorsabb felszívódásának köszönhetően sokkal kisebb valószínűséggel okoz mellékhatásokat.  

A Supreme Pharmatech legtöbb étrend-kiegészítőjében megtalálható az értékes hatóanyag, a liposzómás C-vitamin. A 13 vitamint tartalmazó a Life Factor készítményünkben pedig minden fontos vitamin biztosított a szervezeted számára.

A liposzómák típusai

A liposzómákat méretük alapján 3 nagy csoportba sorolhatjuk, melyeket eltérő gyógyszerek esetében használnak. 

  • Multilameláis vezikulák (MLV)
  • Kis unilameláris vezikulák (SUV)
  • Nagy unilameláris vezikulák (LUV)

Méretük 0,025 μm-től 2,5 μm-ig terjed, a Supreme Pharmatech liposzómái jellemzően a 0,025-0,03 μm-es tartományban mozognak. Továbbá eltérő lehet a liposzomák membránja, vannak ugyanis egy-, és több duplarétegű előfordulások is. Az egyrétegű vezikulák egy vízréteggel körülvett foszfolipid kettősréteggel rendelkeznek, míg a többrétegűek rétegeit víz választja el egymástól. A liposzómák anyagtartalmát és felezési idejének hosszát azok mérete és szerkezete határozza meg. A méretükön és az alakjukon túl a liposzómák a létrehozásukkor használt foszfolipideket illetően is eltérhetnek egymástól. Megkülönböztethetünk természetes forrásokból származó-, módosított természetes-, szemi-szintetikus-, teljesen szintetikus- és természetellenes fejcsoportokkal ellátott foszfolipideket. 

Egészségmegőrzés liposzómával

A Supreme Pharmatech életmódváltás csomagja

A Supreme Pharmatech életmódváltás csomag egy 3 különböző hasznos termékből álló együttes, amely megbízható segítség lesz az immunerősítés és a fogyókúra során. A D831  Immunomin egy olyan komplex immunerősítő-étrendkiegészítő, amely 12 gyógynövény-kivonat segítségével járul hozzá a test védelmi rendszerének megerősítéséhez, fejlesztéséhez és stabilitásának fenntartásához. A csomag másik terméke az E663 Weight Factor a sikeres fogyókúrában segíthet. Ezen táplálékkiegészítő ugyanis fejlesztheti az anyagcserét, csökkentheti az étvágyat és  elnyújthatja a jóllakottság érzését, így a megfelelő étrend betartása mellett megkönnyíti a súlyvesztést. Harmadik termékünk a Gaba 50 mindamellett, hogy hű társa lehet a szervezetnek a gyulladásokkal szemben vívott harcban, számos pozitív élettani hatással rendelkezhet. A készítmény javíthatja az alvást, fokozhatja a figyelmet és eredményesen léphet fel a szorongással szemben. 

Mivel kapszuláink természetes anyagokból készülnek, fogyasztásuk nyugodt szívvel javasolt az allergiás betegek számára is. Termékeink glutén-, cukor-, szója- és laktózmentesek, mindemellett állati eredetű anyagokat sem tartalmaznak, így fogyasztásuk a vegán életmódba is teljes mértékben beilleszthető. 

Az értékes gyógynövények ereje

A Supreme Pharmatech liposzómás étrend-kiegészítőiben a természet kivételes ajándékait, a gyógynövényeket és a növényi eredetű hatóanyagokat használjuk fel előszeretettel. Bemutatok néhány értékes összetevőt!

  • Baktövis: A baktövist kifejezetten gyógyító felhasználású célzattal termesztik főként Belső-Mongóliában. Pillangós virága sárga színű, illata és gyökere édeskés. Kínában népszerű gyógynövény, a kitartás és a test ellenálló képességének javítására használják. Napjainkban már Európában is egyre gyakoribb termesztése, szárított gyökerét megfázás-, és vírusos megbetegedések elleni szerként, illetve menstruációs panaszok enyhítőjeként használják.

  • Koreai ginzeng: A koreai ginzeng több szervrendszerre hat pozitívan: mentális teljesítményfokozásra, stressz csökkentésére, immunstimulációra és a fizikai-mentális állapot javítására is alkalmazzák, főként időskorban. Antioxidáns vegyületeinek köszönhetően erősítheti az immunrendszer, valamint az asztma, impotencia és emésztési zavarok kezelésének is kiváló kiegészítője lehet.

  • Kurkuma: A kurkumából készített kivonatot, a kurkumint ígéretes hatóanyagnak tartják az egyes gyulladásos betegségek kiegészítő kezelésében. Zsírban oldódik jól, tehát zsírt tartalmazó ételek fogyasztásával egyidejűleg érdemes bevenni. Antioxidáns hatása is van, de nem ezt tekintik legfontosabb tulajdonságának, bár ez is hozzájárul a szervezet tehermentesítéséhez. A kurkumin gátolja az omega-6 zsírsavakból képződő gyulladáskeltő prosztaglandinok, leukotrénok és a vérrögképződést okozó tromboxán termelődését is.

  • Fekete bors: A fekete borsot nem csak a konyhánkban használhatjuk ízesítő anyagként, hanem tartósítószerként és gyógyászati célokra is. A fekete bors legfontosabb hatóanyaga a piperin, amelyet melegítő, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatása miatt, valamint az arthritis és a reuma kellemetlen tüneteinek enyhítésére alkalmazhatjuk.

  • Heszperidin: A heszperidin egy rendkívül értékes, növényi eredetű gyulladáscsökkentő, értágító és antioxidáns hatóanyag. A hatóanyagot citrusfélék héjából nyerik. Alkalmazása krónikus vénás elégtelenség (visszér) esetén, érelmeszesedés ellen, premenstruációs szindróma tüneteinek enyhítésére és vérnyomáscsökkentésre javasolt.

  • Válaszd Te is az allergénmentes, vegán, újrahasznosított csomagolásban elérhető liposzómás technológia innovatív megoldásait! Rendelj még ma!

     

    Források:

    https://www.medicalnewstoday.com/articles/219352#other-benefits

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3599573/

    https://bodybio.com/blogs/blog/what-is-liposomal-vitamin-c




    Vissza a blogba